medi ambient / entitats

Rubí d'Arrel i l'AE Guspira col·laboraran en una jornada de recuperació de la font de Sant Muç

La font i el seu entorn van patir greus desperfectes arran de les pluges del passat mes de novembre

per RubiTV.cat, 12 de febrer de 2019 a les 09:57 |
Imatge de la font de Sant Muç després de les pluges | Jordi Muntan
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte, Rubí d'Arrel i l'Agrupament Escolta Guspira sumaran els seus esforços per recuperar la Font de Sant Muç, en el marc del projecte Recuperem la font de Sant Muç iniciat el febrer de 2012 per part de Rubí d'Arrel.

Amb aquest projecte, es va recuperar la font històrica i anualment s'hi programen activitats i accions per garantir la seva conservació i dinamització, entre elles, l'Arran de Font.


Arran de les fortes pluges del mes de novembre de 2018, l'entorn de la font de Sant Muç va patir greus desperfectes que van malmetre, en part, les millores que s'hi han anat realitzant des de l'any 2012.
 

Imatge de la font de Sant Muç després de les pluges Foto: Jordi MuntanÉs per això que l'Agrupament Escolta Guspira, incloent els infants i els pares i mares, s'ha ofert a realitzar una jornada de voluntariat ambiental a la font, per tal de col·laborar amb Rubí d'Arrel en les tasques que cal dur a terme per tal de refer aquesta font i el seu entorn més immediat, des del trencall per arribar a l'ermita i fins al torrent de Can Ramoneda.

Les actuacions que es faran a la font seran diverses, i algunes s'hauran de fer en diverses jornades: netejar tot l’àmbit d’actuació, mitjançant una trastejada per recollir, segregar i retirar les deixalles que s’hi acumulen com a conseqüència, principalment, dels aiguats de la tardor passada; talar diversos exemplars d’acàcies, una espècie arbòria molt invasora, i aprofitar els troncs per fer millores de l’entorn; plantar 30 alzines, roures i freixes; desbrossar el sotabosc; reparar, polir i envernissar el mobiliari i la tanca; repintar la paret de la font; netejar la bassa adjacent a la font; arreglar el canal de desguàs del carrer de Sant Muç que passa per sobre de la font; tapar el gran xaragall que les aigües van crear pel costat de ponent de la font, entre d’altres.

 

Participació