L'actuació a la font de Can Moritz, exemple de conservació de la biodiversitat a «Som natura»

La investigadora de Rubí Mireia Gascon és l'autora de l'article "El cos huma: ecosistema d'ecosistemes" a la publicació de la Generalitat

Acció de recuperació de la font de Can Moritz l'any 2018
Acció de recuperació de la font de Can Moritz l'any 2018 | Mireia Gascon
25 d'abril del 2020
La font de Can Moritz, i les actuacions que s’hi han fet al seu voltant, ha servit per il·lustrar un dels articles del llibre Som Natura. El repte de l’antropocè, que ha recomanat recentment el Centre de Documentació de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

La imatge correspon a la jornada de restauració de l’entorn de la font de Can Moritz, que van dur a terme voluntaris de l'entitat Rubí d'Arrel i membres del projecte Bluehealth l'any 2018.

L’autora de l’article, El cos humà: econsistema d’ecosistemes, és precisament una de les impulsores de l’entitat Rubí d’Arrel, Mireia Gascon, epidemiòloga ambiental i investigadora a l’ISBGlobal. En aquest article, Gascon planteja que viure en un entorn amb més biodiversitat pot estimular positivament el sistema immunitari, reduint el risc de desenvolupar malalties immunitàries i al·lèrgies; i recorda que la salut humana està estretament lligada als sistemes naturals del nostre planeta.

El llibre és editat de manera conjunta pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb l’objectiu de “despertar sensacions i fer reflexionar i animar a passar a l’acció a partir de nombroses aportacions des de molt diversos camps de la ciència i la cultura”.