L'AUP, crítica amb la proposta de l'equip de govern de repartir mascaretes infantils personalment

La formació tem que aquesta acció "s'utilitzi per a fer propaganda", com creu que ja ha fet en altres ocasions durant aquesta crisi

Redacció
24 d'abril del 2020
Assemblea de l'AUP del passat 11 de gener
Assemblea de l'AUP del passat 11 de gener | Marta Casas
L'Alternativa d'Unitat Popular ha emès un comunicat en què critica la proposta de l'equip de govern de repartir mascaretes personalment per als infants, que podran començar a sortir al carrer de manera controlada i vigilada aquest diumenge. Una proposta que han conegut aquest migdia i de la qual l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, ha convidat a prendre part a la resta de l'oposició.


L'AUP tem que el repartiment de mascaretes "s'utilitzi per a fer propaganda institucional", cosa que troba "inadmissible" en una situació tan greu, "èticament", però també "a nivell material". La formació, a més, assenyala diverses situacions en què l'equip de govern - en concret, els membres del PSC - utilitzen la institució per fer campanya, al seu parer: la campanya #GràciesRubí, "amb el cor i el color vermell de la darrera campanya electoral del PSC", la "publicitat entorn les dues intervencions de l'UME a la ciutat", amb l'alcaldessa acompanyada de diversos regidors del PSC, o les "desafortunades" declaracions sobre les residències.

L'Alternativa explica que, tot i estar d'acord amb què es doti la ciutadania de mascaretes, hi ha moltes maneres de fer aquest repartiment: per correu postal, com s'ha fet a Terrassa, o bé aprofitant les xarxes de voluntariat ja existent o personal municipal, que col·laboraran a fer aquest repartiment "sense càmeres, sense fotos, sense treure'n rèdit".


Sobre l'oferta de l'alcaldessa de participar en el repartiment, l'AUP creu que "convidar-nos a una acció quan ja està decidida i en execució és allunyat d’allò que entenem com a participar i col·laborar", ja que considera que la veritable responsabilitat dels membres de govern és "gestionar una situació extremadament complexa i que requereix molt de temps, recursos i esforç". La formació ja va demanar que es comptés amb l'oposició per elaborar uns nous pressupostos de forma participativa i col·legiada.



Així, els recursos i el temps de l'equip de govern, segons el comunicat de l'AUP, s'haurien de dedicar a planificar "un pla de mobilitat especial a partir de diumenge", per tal de garantir que els infants puguin accedir a zones de peatonalització a tota la ciutat, i no només al centre, i així garantir les distàncies de seguretat entre ells i els seus acompanyants, entre d'altres.

Finalment, l'AUP demana a l'equip de govern, i en concret als partits que en formen part (PSC i En Comú Podem) "seriositat i responsabilitat", i que renunciï al que consideren "efectisme". "Ara és moment de governar, treballar i planificar més que mai", conclou la formació alternativa.