L'Ajuntament de Rubí comença a repartir mascaretes per a tots els infants de Rubí

Es repartiran 10.918 mascaretes a les bústies de les cases amb infants dels 3 als 14 anys, amb una infografia amb les indicacions per al seu ús i una carta signada per l'alcaldessa, Ana Maria Martínez

Les mascaretes que s'estan repartint als infants de Rubí
Les mascaretes que s'estan repartint als infants de Rubí | Localpres
Redacció
25 d'abril del 2020
Actualitzat el 28 d'abril a la 13:34h
L'Ajuntament de Rubí ha començat a distribuir aquest dissabte un total de 10.918 mascaretes per als nens de Rubí d'entre 3 i 14 anys, i ho continuarà fent al llarg de la setmana vinent fins a acabar-les de repartir totes.

El repartiment s'ha fet, segons la informació publicada per l'Ajuntament, de forma individual a les bústies de les llars de tots els infants de Rubí, segons les dades extretes del cens municipal. Les mascaretes es lliuren en un sobre amb una infografia amb les instruccions sobre l'ús de la mascareta, i una carta signada per l'alcaldessa, Ana Maria Martínez.

Les mascaretes són de l'emrpesa de Rubí Robin Hat, i són higièniques reutilitzables que es poden rentar fins a 140 vegades. La intenció d'aquesta acció és que "cap nen o nena es quedi a casa a partir d'aquest diumenge per no disposar d'una mascareta", i alhora vetllar perquè aquesta sortida al carrer es faci amb les màximes garanties de seguretat.

Segons l'Ajuntament, aquest és un "reconeixement a la ciutat de Rubí als i les infants i joves que han demostrat, durant sis setmanes, una gran actitud malgrat haver d'estar confinats a casa". Alhora, també, vol ser una demostració del compromís del municipi que té el segell de Ciutat Amiga de la Infància des de l'any 2016, atorgat per UNICEF.

Els mitjans de comunicació vam conèixer aquesta informació gràcies a dos comunicats, un de l'AUP i un altre de tota l'oposició, en què anunciaven la seva renúncia a participar de la distribució de mascaretes en considerar-ho un acte de "propaganda institucional". L'AUP, en el seu cas particular, denunciava que no és la primera vegada que el govern utilitza la situació per fer aquesta mena de campanya.

El Consistori no va informar prèviament a la ciutadania ni als mitjans de comunicació d'aquest repartiment de mascaretes, ni com es faria la distribució ni qui se n'encarregaria.

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, sí que ha respost alguns comentaris a Facebook on aclareix que el repartiment estarà complet "a mitjans de setmana" i que arribarà a les bústies de tots els infants de Rubí, incloses les urbanitzacions, una preocupació que han manifestat molts rubinencs a RubiTV.cat.