El ple de Castellbisbal aprovarà un pla de contingència dotat amb 600.000 euros

L'equip de govern va comunicar, fa unes setmanes, la seva intenció de celebrar aquest ple als grups polítics de l'oposició, i totes les formacions han fet arribar aportacions

Redacció
04 de maig del 2020
Actualitzat el 05 de maig a les 9:36h
Ajuntament de Castellbisbal.
Ajuntament de Castellbisbal. | GSV
Aquest divendres se celebrarà a Castellbisbal un ple monogràfic sobre l'afectació de la Covid-19 al municipi, i que servirà per aprovar diverses mesures que puguin contribuir a pal·liar els efectes de la crisi generada per l'emergència sanitària.

El primer ple que se celebra des de la declaració de l'estat d'alarma, que es farà de manera telemàtica per primera vegada al municipi veí, preveu aprovar un pla de contingència social i econòmica que inclou ajuts i mesures econòmiques i fiscals adreçades a la població i a les empreses, comerços i serveis locals. També es portarà a aprovació un Annex al Reglament municipal que regula la concessió dels ajuts socials, amb l'objectiu de flexibilitzar els criteris de concessió d'aquests ajuts i adaptar-los a la realitat actual.

L'equip de govern va comunicar, fa unes setmanes, la seva intenció de celebrar aquest ple als grups polítics de l'oposició, i totes les formacions han fet arribar aportacions tant al pla de contingència com a la resta de documents que se sotmetran a votació. La partida pressupostària prevista per posar en marxa totes aquestes mesures és de 600.000 euros: 300.000 es destinaran a ajuts socials, 200.000 es reserven per a ajuts i actuacions a favor de les empreses, comerços i serveis locals, i 100.000 per a l'adquisició de material de protecció per a la ciutadania i els treballadors municipals.

Per poder disposar d'aquests diners és imprescindible aprovar la corresponent modificació pressupostària, que també se sotmetrà a votació en el Ple, i que és bàsica perquè el pla de contingència sigui realment efectiu, explica el Consistori.

A banda de les mesures econòmiques, en el decurs del ple es llegirà una Declaració Institucional davant la situació d'emergència per la Covid-19 i s'aprovarà l'adhesió al Decàleg de mesures per la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya, elaborat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).