Rubí participarà a l'acte virtual del 75è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen aquest diumenge

L'Ajuntament hi havia d'assistir presencialment, però la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a replantejar el format de l'acte

Redacció
05 de maig del 2020
Alliberament del camp de Mauthausen amb la històrica pancarta republicana. 5 de maig de 1945.
Alliberament del camp de Mauthausen amb la històrica pancarta republicana. 5 de maig de 1945. | Cedida
Rubí participarà a la cerimònia virtual de commemoració del 75è aniversari de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen, el pròxim dia 10 de mag, i que es duen a terme des de l'any 1946 al Memorial del camp de concentració i a les ubicacions dels antics subcamps. 

L'Ajuntament de Rubí havia d'assistir-hi presencialment, convidat per Amical Mauthausen, però no serà possible a causa de la pandèmia de la Covid-19, que ha obligat a suspendre l'acte i celebrar-lo en un nou format.

Així, la Cerimònia d'Alliberament Internacional Virtual, organitzada per Amical Mauthausen i altres camps, amb el Comitè Internacional de Mauthausen (CIM) es farà el dia 10 de maig, d'11 h a 12 h, i es podrà seguir a través de la web de l'MKÖ, on al llarg de la setmana i fins al 20 de maig també es publicaran vídeos curts de supervivents dels camps de concentració, testimonis presencials, informes dels alliberadors, declaracions d'organitzacions de víctimes i iniciatives commemoratives locals, entre d'altres. 

Dels 11 rubinencs que van passar en algun moment per Mauthausen, només quatre van poder-ne viure l'alliberament, la resta van morir abans, assassinats al mateix camp o en algun dels subcamps. Aquests 11 rubinencs havien de ser homenatjats, també, a la nostra mateixa ciutat amb la col·locació d'11 Stolpersteine, un acte de commemoració que també s'ha vist ajornat per la pandèmia de coronavirus.