Rubí oferirà concerts als terrats de la ciutat a partir del 16 de maig

L'Ajuntament ha explicat que es tracta d'una iniciativa de "baix impacte econòmic", aprofitant mitjans propis i personal ja contractat per altres actuacions que s'han hagut de suspendre per l'estat d'alarma

Imatge promocional del nou disc de Carolina Alabau
Imatge promocional del nou disc de Carolina Alabau | Carolina Alabau
Redacció
07 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:47h
Rubí tindrà el seu propi cicle de concerts als terrats. La iniciativa, anomenada envelaRts començarà el dissabte, 16 de maig, i comptarà amb un seguit d'actuacions, "senzilles però representatives" d'artistes locals a diversos edificis de la ciutat, que tindran tot el protagonisme i comptaran amb l'única companyia d'un envelat.

En una primera fase, i coincidint amb la fase 1 de la desescalada, els espectacles seran als edificis dels terrats, sense públic presencial més enllà del veïnat pròxim que els pugui veure des de les seves llars, i es retransmetran en directe per les xarxes socials municipals. A mesura que avanci la desescalada, la voluntat de l'Ajuntament és que es traslladi a les places i carrers de la ciutat.

Els espectacles començaran a les 20.15 h de cada cap de setmana - pot ser divendres, dissabte o diumenge-, per sumar-se al reconeixement en forma d'aplaudiment que fa diàriament la ciutadania al personal sanitari.

La proposta neix amb la voluntat de "posar una mica de llum a aquesta etapa de nova normalitat", i alhora es concep com una mostra de suport al sector de les arts en viu, especialment castigat per les restriccions que ha imposat  l’actual situació d’emergència sanitària.

Carolina Alabau serà la primera artista que actuarà en el cicle d'actuacions, des del terrat de l'Escola Municipal de Música Pere Burés. Pel que fa a la resta d'actuacions i escenaris, l'Ajuntament ha informat que encara s'estan acabant de quadrar i que per això no es poden avançar encara aquests detalls.

Respecte al cost d'envelaRts, encara no hi ha un pressupost tancat, però el Consistori ha explicat a RubiTV.cat que es tracta d'una iniciativa de "baix impacte econòmic" en què la inversió anirà destinada, principalment, a pagar el catxet dels artistes. La resta de necessitats s'assumiran amb mitjans propis (infraestructures, per exemple) i personal ja contractat per altres actuacions que s'han hagut de suspendre per l'estat d'alarma, com ara el del Teatre Municipal La Sala. La transmissió en directe de les actuacions no requerirà tampoc una gran despesa, segons explica l'Ajuntament, ja que es gestionarà a través de les xarxes socials municipals.