GRÀFIC Els ingressats per coronavirus baixen dels 200 a Terrassa, per primera vegada des de finals de març

Una vintena de persones han rebut l'alta en les últimes 24 hores i quatre han perdut la vida

Sanitaris de MútuaTerrassa durant la pandèmia.
Sanitaris de MútuaTerrassa durant la pandèmia. | Albert Alemany
06 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:28h
Els ingressats per coronavirus a Terrassa ja han baixat dels 200, una xifra que no s'aconseguia des del 20 de març quan tot just l'epidèmia començava a créixer. En les últimes 24 hores, una vintena de persones han estat donades d'alta i ja sumen 1.154. La cara fosca de la malaltia són les defuncions, quatre persones no han aconseguit superar la Covid-19 des d'aquest dilluns. 

Així, entre l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), actualment hi ha 177 persones hospitalitzades, 14 de les quals estan a les unitats de cures intensives, que també han allibertat llits dràsticament en els últims dies.  



Actualment l’HUMT té cura de 61 pacients ingressats. D’aquests, 7 es troben a la UCI i 54 a planta. A més, a Vallparadís ja no hi ha cap persona hospitalitzada, mentre que a l’hospital de campanya de l’Hospital Terrassa Park, en queden 25 més i 2 més estan amb hospitalització domiciliària. Fins aquest dimarts, 581 pacients han sigut donats d’alta a MútuaTerrassa, i 131 persones hi han mort a causa de coronavirus.

A dia d’avui, el Consorci Sanitari de Terrassa atén 96 pacients en total. D’aquests, 41 es troben ingressats a planta i 7 més a la UCI a l’Hospital de Terrassa. Cinc pacients es troben en hospitalització domiciliària i 43 es troben a l’Hospital i a la Llar Residencial Sant Llàtzer. Fins ara, el CST ha donat d’alta 573 pacients i la pandèmia hi ha provocat la mort de 153 persones.