Totes les qüestions que es tractaran al ple telemàtic de Rubí d'aquest dijous

El govern presentarà el Pla Local de Recuperació, s'iniciaran els tràmits per l'agermanament amb Els Guiamets i es debatran quatre mocions

Imatge del primer ple telemàtic de la història de Rubí
Imatge del primer ple telemàtic de la història de Rubí | RubiTV.cat
Redacció
07 de maig del 2020
Actualitzat el 08 de maig a les 12:01h
Rubí celebrarà aquest dijous, a les 17 h, un nou ple telemàtic, l'ordinari corresponent al mes d'abril, després d'un primer ple monogràfic sobre l'estat de la ciutat per l'emergència sanitària del coronavirus. Novament, el ple es podrà seguir en streaming a través de la web de Ràdio Rubí.

En aquesta nova sessió es donarà compte de tots els decrets i mesures que s'han anat adoptant en les darreres setmanes, i també es presentarà el decret d'alcaldia que estableix com es durà a terme el Pla de Recuperació Local, amb la creació de dues comissions que s'encarregaran de redactar un Pla de Serveis i també una adequació del Pla de Mandat 2020-2023 a la nova realitat.

Entre altres qüestions, també s'aprovarà l'inici dels tràmits per l'agermanament amb el municipi d'Els Guiamets, d'on era Neus Català; la declaració institucional de Ciutats defensores dels Drets Humans o el Pla d'Inversions d'abastament d'aigua potable i servei de clavegueram per al període 2020-2021.

A la part de control, es debatran quatre mocions dels grups municipals. L'AUP presentarà dos textos, el primer conjuntament amb la resta de l'oposició, per a la reducció de les partides destinades a retribucions de càrrecs electes, despeses protocol·làries i de representació institucional, i un altre per demanar la derogació de la reforma de l'article 135 de la Constitució que obliga els ajuntaments a destinar els superàvits al pagament del deute. Tant ERC com Veïns per Rubí ja s'han manifestat anteriorment en aquest sentit, tot reclamant al govern espanyol que permeti la utilització dels superàvits municipals.

ERC, per la seva banda, presenta un text que demana "clarificar" les presumptes irregularitats de la monarquia espanyola, després de les irregularitats que han sortit a la llum en plena crisi del coronavirus i que, ara per ara, el Congrés espanyol s'ha negat a investigar. Aquest mateix matí, En Comú Podem s'ha afegit a la presentació de la moció després d'acordar un text.

Finalment, Ciutadans proposarà al ple mostrar el seu agraïment a professionals que ocupen tasques per afrontar la crisi de la Covid-19 i de protecció efectiva dels mateixos davant actes "d'assetjament o assenyalament" per la realització de les seves tasques, en referència als cossos de seguretat de l'Estat o també determinats sectors del personal sanitari que han estat increpats per diverses raons.