Les avingudes de La Llana i Can Tapis, peatonals entre les 18 i les 23 h

L'AUP va fer arribar una proposta de vianització de diversos espais de Rubí el passat dimecres

El nou tram de carril bici connectarà La Llana amb Can Rosés
El nou tram de carril bici connectarà La Llana amb Can Rosés | Ajuntament de Rubí
Redacció
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:30h

Les avingudes de La Llana, entre la plaça Verneda i el Pont de Can Claverí, i Can Tapis, entre el carrer del Bosc i el carrer de les Valls; passaran a ser espais peatonals perquè la ciutadania hi pugui passejar i fer esport a partir d'aquest dissabte, cada tarda entre les 18 i les 23 h.

Mentre durin les restriccions del trànsit, els vehicles tenen com a alternativa el carrer del pont de Can Claverí, en sentit nord; i la carretera C-1413, en sentit sud. Pel que fa a l'aparcament, el Consistori recomana estacionar a la plaça de la Verneda o el carrer del Pont de Can Claverí.

Pel que fa a l’avinguda de Can Tapis, coneguda popularment com el camí antic de Rubí, permet allargar l’itinerari del Camí de Xercavins i la ciutadania podrà realitzar un recorregut en un entorn natural de 2,8 km. Els vehicles podran fer servir com a via alternativa el camí d’Ullastrell.

Els vehicles que estiguin estacionats en alguna de les vies afectades podran sortir de les avingudes a baixa velocitat i respectant els vianants.

L'objectiu és guanyar espai per a la població en detriment del vehicle privat, coincidint amb la fase inicial del desconfinament, i garantir que s'hi pugui transitar mantenint el distanciament social. L'Ajuntament estima que la mobilitat en vehicle privat a Rubí s'ha reduït un 75% durant l'estat d'alarma.

El Consistori també ha anunciat que ja treballa en mesures de caràcter permanent, que s'inclouran en un pla que abordarà els reptes de la mobilitat un cop superada l'emergència sanitària.

Finalment, l'Ajuntament també ha ampliat el pas per a vianants habilitat en el marc de les obres del pont del carrer Sant Joan. La Brigada ha desplaçat les tanques que delimitaven les obres, i s'ha marcat el canvi de nivell entre la vorera i la calçada.

L'AUP fa una proposta per vianitzar diversos espais de la ciutat els caps de setmana i festius

Tot just fa dos dies, l'AUP feia pública una proposta de vianització de diversos espais, molt més àmplia que la que presenta l'Ajuntament, però només els caps de setmana i dies festius.

L'Alternativa, basant-se en dades publicades al Pla de Mobilitat Urbana, creu que s'hauria de restringir el trànsit rodat als l'eix Prat de la Riba - Carretera de Sabadell; a l'eix Plana de Can Bertran - Nostra Senyora de Lourdes i al carrer Cervantes fins al carrer de Cal Gerrer. També proposa que el carrer Cadmo sigui d'un sol sentit, a definir per l'equip tècnic municipal.

En una segona fase, l'AUP proposa que es tallin al trànsit el Passeig de les Torres, el Passeig de la Riera i el tram de baixada de l’avinguda Castellbisbal.



"Aquestes són mesures urgents per adaptar-nos a l'excepcionalitat del moment, però haurien d'obrir una reflexió profunda a la ciutat per tal que es poguessin allargar molt més enllà d'aquest període de crisi sanitària", explica l'AUP, que considera que s'hauria d'aplicar un model de mobilitat "radicalment molt més sostenible" si es vol afrontar realment l'emergència climàtica i vetllar per la salut de les persones.