«Els teus impostos financien la monarquia. I la lluita contra la Covid-19? Tu decideixes!»

El Consell per la República de Rubí crida a l'objecció fiscal a la monarquia espanyola

El Consell Local per la República crida a l'objecció fiscal
El Consell Local per la República crida a l'objecció fiscal | Marta Casas
Consell Local per la República de Rubí
11 de maig del 2020
El Consell per la República de Rubí ha organitzat, per demà a les 19h, una xerrada informativa sobre com fer objecció fiscal a la monarquia espanyola, en plena campanya de declaració de la renda de 2019. Per tal de participar-hi, s'ha d'enviar un correu electrònic al'adreça rubi@consellrepública.cat i el Consell enviarà l'enllaç per poder seguir la sessió. A hores d'ara, ja hi ha una seixantena de persones inscrites.


Els teus impostos financien la monarquia. I la lluita contra la Covid-19? Tu decideixes!

Si ens donessin a triar, una immensa majoria dels catalans respondrien que prefereixen finançar la lluita contra la pandèmia a la institució monàrquica, però potser molts encara no saben que fer-ho és fàcil...i NO ÉS DELICTE NI FRAU!

El Consell per la República ha endegat una campanya d’objecció fiscal anomenada “Prou Monarquia” que té precisament aquest objectiu: no pagar en la nostra declaració de renda els diners que anirien a finançar la monarquia i altres òrgans repressors del Regne d’Espanya (Tribunal Constitucional, Tribunal Supremo, Abogacía del Estado, etc...). Des del Consell Local per la República de Rubí estem donant-hi suport actiu.

Portem anys parlant de la desobediència civil com un dret inalienable en el camí cap a la República Catalana. Ara tenim una nova manera senzilla, organitzada i amb resultats tangibles per a fer-ho. Cada any, unes 900 persones valentes fan objecció fiscal per la despesa militar i la jurisprudència diu molt clarament que no és ni frau ni delicte. Podem fer-ho també amb la monarquia i les principals institucions repressores. Els mecanismes d’objecció proposats han estat dissenyats a imatge dels de la objecció fiscal per despeses militars i comporten riscos mínims per als objectors i molta feina a l’Estat.

El cost per persona d’aquestes institucions són 10€ per any. Aquesta és la xifra que et proposem de deixar de pagar. No es tracta de recaptar molts diners o fer que l’Estat en deixi d’ingressar molts; volem que milers de catalans puguin fer un primer gest de desobediència civil massiva amb Hisenda. Si els volen recuperar, el cost de fer-ho serà superior a allò que recaptaran i així assegurem l’objectiu, tant si acabem pagant a Hisenda després de molts mesos com si no.

Aquests dies ha sortit en premsa que Hisenda podria estar darrera els atacs infructuosos a la web https://proumonarquia.cat/ Pobrets! Volen saber qui està objectant! Si destinessin 10 minuts a llegir la web, sabrien que no només no tenim la intenció d’amagar-nos, sinó que els ho comunicarem oportunament.

Això sí, no els posem les coses fàcils: només assalariats i jubilats. Millor no donar facilitats per inspeccions venjatives a autònoms i empreses. Trobaràs informació, inclòs un breu vídeo informatiu a la nostra pàgina web http://www.consellrepublicarubi.cat i a través de la xarxa social. Si tens dubtes, pots adreçar-nos un correu a rubi@consellrepublica.cat i els resoldrem.

INFORMAT’ i ANIMA’T