entitats

L'organització de la Travessa Rubí - Montserrat presenta els detalls per la prova, que serà el proper 10 de març

Les inscripcions es tancaran el dia 7 de març o fins que s'arribi als 350 participants

per Marta Casas , 14 de febrer de 2019 a les 09:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'organització de la 8a Travessa Rubí – Montserrat, que serà el proper dia 10 de març, ha presentat aquest migdia alguns dels detalls de la prova. Les inscripcions es van obrir a principis de gener, i es poden realitzar en aquest enllaç. El lema que ha escollit el Centre Excursionista de Rubí per aquest any és "L'èxit no és el cim, és el camí".


El president del Centre Excursionista de Rubí, Jordi Puig; el responsable de seguretat de la prova, Jaume Serra; i el regidor d'Esports, Juan López, han presentat aquest migdia alguns detalls de la Travessa, que ja passa per uns 150 inscrits.

La Travessa Rubí – Montserrat, popularment coneguda com RM, comença a les 6 del matí per a les persones que la fan caminant i a les 8 del matí per a les persones que la fan corrent. El lloc de sortida serà la plaça del Doctor Guardiet. Des de l'organització es recomana arribar una mica abans de l'hora de sortida per tal de poder repartir els dorsals i la targeta de pas pels punts de control. Un cop hagin sortit les escombres, no es permetrà la sortida a ningú.


El recorregut és de 41 km i 2300m de desnivell acumulat positiu, i es realitza per camins i corriols de muntanya, evitant els trams asfaltats el màxim possible.

Tot l’itinerari està senyalitzat aprofitant diverses marques i la senyalització pròpia i específica de la Travessa RM. El dispositiu de seguretat de la Travessa Rubí-Montserrat és molt exhaustiu, tal com ha explicat Jaume Serra, que també ha advertit sobre la normativa que regeix les persones que porten gossos.

Els participants s’han de descarregar el llibre de ruta, i el Centre Excursionista de Rubí també posa a disposició el track GPS per seguir-lo amb l’aplicació Wikiloc o bé amb el format GPX, per poder seguir la ruta amb total seguretat.

La Travessa pot finalitzar en dos punts: o bé al Monestir o bé a Sant Jeroni, però per motius de seguretat no es podrà passar del control del Monestir a Sant Jeroni si s’arriba més tard de les 15h. La tornada des de Montserrat anirà a càrrec de cada participant, tot i que l’organització posa a disposició un servei d’autocar per a la tornada, al preu de 10€. Els participants que desitgin fer ús d’aquest servei ho hauran d’indicar en el moment d’inscriure’s.

Al llarg del recorregut es distribueixen quatre punts de suport i avituallament amb begudes i menjar sòlid, com fruita, entrepans i coca; però es recomana que cadascú porti una reserva de líquid i menjar per a possibles imprevistos.

Aquest avituallament va inclòs en el preu de la Travessa, i també un obsequi que s’entrega en acabar, al punt del Monestir de Montserrat. Per als socis del Centre Excursionista federats, la inscripció té un preu de 16€, per als socis del CER no federats, 20€; per als no socis federats, 22€ i per als no socis i no federats, 26€. Si l’inscrit és menor d’edat, el Centre Excursionista de Rubí proporcionarà una autorització que haurà d’omplir el tutor legal, escrivint al correu [email protected]

Per tal de participar en la Travessa cal estar en possessió de la llicència federativa FEEC, però en cas de no disposar-ne es tramitarà una assegurança vàlida per al dia de l’activitat.

En el moment de la sortida el dia de la Travessa, els participants hauran de presentar la targeta federativa o bé el DNI per poder recollir la targeta de pas i el braçalet identificatiu.

Les inscripcions estaran obertes fins el dia 7 de març, o bé fins que s’arribi a les 350. En cas de realitzar la inscripció fora de termini, s’haurà de pagar un recàrrec de 5€.

 

Participació