coronavirus

Es postposa el cicle de concerts als terrats de Rubí del 16 de maig

L'Ajuntament ho va anunciar a través de les seves xarxes socials

per RubiTV.cat , 15 de maig de 2020 a les 14:00 |
Rubí tindrà el seu propi cicle de concerts als terrats. La iniciativa, anomenada envelaRts havia de començar aquest dissabte, 16 de maig, però finalment l'Ajuntament ha decidit postposar-ho fins que la ciutat pugui passar a la fase 1 del desconfinament. Així ho ha comunicat a través de les seves xarxes socials.

La iniciativa comptarà amb un seguit d'actuacions, "senzilles però representatives" d'artistes locals a diversos edificis de la ciutat, que tindran tot el protagonisme i comptaran amb l'única companyia d'un envelat.


En una primera fase, i coincidint amb la fase 1 de la desescalada, els espectacles seran als edificis dels terrats, sense públic presencial més enllà del veïnat pròxim que els pugui veure des de les seves llars, i es retransmetran en directe per les xarxes socials municipals. A mesura que avanci la desescalada, la voluntat de l'Ajuntament és que es traslladi a les places i carrers de la ciutat.

Els espectacles començaran a les 20.15 h de cada cap de setmana - pot ser divendres, dissabte o diumenge-, per sumar-se al reconeixement en forma d'aplaudiment que fa diàriament la ciutadania al personal sanitari.


La proposta neix amb la voluntat de "posar una mica de llum a aquesta etapa de nova normalitat", i alhora es concep com una mostra de suport al sector de les arts en viu, especialment castigat per les restriccions que ha imposat  l’actual situació d’emergència sanitària. La primera artista que actuarà al cicle serà, si no canvien les previsions de l'Ajuntament, Carolina Alabau, i ho farà des del terrat de l'Escola Municipal de Música Pere Burés.

Respecte al cost d'envelaRts, encara no hi ha un pressupost tancat, però el Consistori ha explicat a RubiTV.cat que es tracta d'una iniciativa de "baix impacte econòmic" en què la inversió anirà destinada, principalment, a pagar el catxet dels artistes. La resta de necessitats s'assumiran amb mitjans propis (infraestructures, per exemple) i personal ja contractat per altres actuacions que s'han hagut de suspendre per l'estat d'alarma, com ara el del Teatre Municipal La Sala. La transmissió en directe de les actuacions no requerirà tampoc una gran despesa, segons explica l'Ajuntament, ja que es gestionarà a través de les xarxes socials municipals.
 

Participació