El Consorci per la Normalització Lingüística anima a inscriure's com a voluntari per la llengua

Moltes de les parelles lingüístiques han continuat amb la pràctica del català per la via telemàtica, i la demanda d'inscripcions als cursos virtuals ha augmentat

Redacció
14 de maig del 2020
Apunts d'un grup de parelles lingüístiques
Apunts d'un grup de parelles lingüístiques | ACN
El Consorci per a la Normalització Lingüística continua promovent el voluntariat per la llengua durant el confinament, després que la situació d'emergència sanitària obligués a interrompre totes les activitats presencials el passat 12 de març.

Moltes de les parelles lingüístiques han seguit amb les seves converses per mitjà de videoconferència, per no deixar de practicar el català a través de les diverses aplicacions disponibles. Això és un bon complement per a les persones que estan aprenent la llengua i volen fer-la servir.

Els cursos presencials de català també van quedar aturats, però hi ha persones que l'han continuat fent en línia, a través de la plataforma Parla.cat, una eina molt útil per a qualsevol persona d'arreu del món. De fet, la demanda d'inscripcions en la modalitat virtual ha anat creixent al llarg dels últims dies, i per això des del Consorci de Normalització Lingüística es demana la participació de voluntaris que puguin dedicar una hora a la setmana a fer l'activitat.

Per fer-ho, només cal entrar al portal del Voluntariat per la Llengua i emplenar la fitxa d'inscripció, seleccionant la preferència Virtual i especificant la disponibilitat horària. Els inscrits rebran una comunicació per correu electrònic amb tota la informació necessària per començar les trobades virtuals amb la parella assignada. Per a més informació podeu escriure un correu electrònic a [email protected] o un missatge de whatsapp al 637368638.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a través de 22 centres de normalització lingüística, com ara el CNL Terrassa i Rubí.

"A part d’ajudar una altra persona a perdre la por i la vergonya de parlar la nostra llengua, el Voluntariat per la Llengua també és una bona oportunitat per conèixer persones d’arreu del món i les seves cultures, la qual cosa aporta un munt d’avantatges: és una eina de coneixement mutu, de cohesió social, de solidaritat, de passar-s’ho bé; en definitiva, d’enriquiment personal", asseguren des del CPNL.