65 persones es beneficien del projecte «Àpats a domicili» de l'Ajuntament de Rubí

Les xarxes de suport mutu de la ciutat també cobreixen les necessitats alimentàries de la ciutadania

L'Ajuntament distribueix àpats a domicili
L'Ajuntament distribueix àpats a domicili | Ajuntament de Rubí
Redacció
15 de maig del 2020
Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Rubí han posat en marxa el projecte Àpats a domicili, que garanteix que a les persones beneficiàries accedir a menjar diari, equilibrat i saludable, per tal de cobrir les seves necessitats nutricionals bàsiques i alhora que puguin romandre a casa per evitar contagis de coronavirus.

El servei està adreçat a persones de més de 65 anys o adultes amb discapacitat, en situació de risc per Covid-19, que viuen soles o amb una altra persona gran i que no disposen de suport familiar. Des de l'inici del confinament, s'han lliurat 1.650 àpats a un total de 65 persones que resideixen en 58 domicilis. En general, són dinars de migdia que es distribueixen de dilluns a diumenge, tot i que en alguns casos de gran necessitat també es distribueixen sopars.

El proveïdor d'aquests àpats és l'empresa Campos Estela, a través d'un contracte d'urgència per part de l'Ajuntament, aprofitant que l'empresa de càtering rubinenca ha hagut de reorientar bona part dels seus serveis pel tancament de centres educatius.

Els àpats que es distribueixen tenen un preu de 7 € cadascun, incloent el repartiment a domicili, i han suposat, a dia d'avui, una despesa d'11.825 euros.

Per altra banda, tots els infants de la ciutat que són beneficiaris d'una beca menjador van rebre, un cop es va decretar el tancament de centres escolars, una targeta moneder que es recarrega setmana a setmana i que garanteix que puguin continuar fent els àpats que tenien garantits gràcies a l'ajut de la Generalitat i gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Les xarxes de suport mutu de la ciutat també garanteixen l'alimentació

Les diverses xarxes de suport que s'han engegat a la ciutat també han cobert les necessitats alimentàries de la població, gràcies al Rebost Solidari de Frater Nadal i Càritas i la Botiga Solidària de l'ASAV. Cada dimarts al matí el CRAC fa una recollida d'aliments no peribles per nodrir aquestes xarxes, i han omplert carros de veins i veïnes que s'han adreçat directament al centre cultural.