Veïns per Rubí presenta una sèrie de mesures per a la recuperació econòmica i social de la ciutat

Un document presentat amb la voluntat d'arribar a un "gran acord de ciutat" entre tots els agents polítics, econòmics i socials del món local

L'illa de vianants de Rubí, buida
L'illa de vianants de Rubí, buida | Marta Casas
Sergi Baixas
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:09h

Veïns per Rubí ha presentat una sèrie de propostes al govern municipal i a la resta de formacions polítiques del consistori perquè siguin "estudiades i valorades" per a ser incloses en el Pacte per a la recuperació social i econòmica de Rubí. Un document presentat amb la voluntat d'arribar a un "gran acord de ciutat" que, en aquests moments "crítics", requereix d'una "col·laboració imprescindible" entre tots els agents polítics, econòmics i socials del món local.

Així doncs, respecte al pla presentat públicament per part de l'equip de govern, que consideren "insuficient" malgrat compartir algunes de les propostes, han decidit afegir-ne de més. En aquest sentit, per exemple, reclamen incloure el col·lectiu LGTBIQ+ dins de les polítiques actives d'igualtat de l'Ajuntament de Rubí.

Per altra banda, a nivell econòmic, aposten per impulsar modificacions del Pla General d'Ordenació per permetre la construcció de més habitatges protegits municipals, per al lloguer i per a diferents col·lectius; així com també aprovar un paquet de mesures en matèria fiscal i tributària que permeti la bonificació de taxes com ara la de l'IBI, la d'ocupació de domini públic de les terrasses o la d'escombraries.

En relació amb iniciatives destinades en el marc de l'urbanisme, Veïns per Rubí, planteja impulsar noves activitats econòmiques i la planificació de més habitatge públic, així com agilitzar els tràmits de llicències d'obres que permetin iniciar les activitats de forma ràpida; acompanyat d'un pla de dinamització per a urbanitzacions.

Pel que fa a la mobilitat, l'entitat reclama planificar una xarxa consistent de carrils bici per tota la ciutat; que s'apliqui juntament amb l'aprovació d'un pla de verd urbà post-Covid-19, que fomenti l'increment de volum verd al nucli urbà. I finalment, com a mesura d'àmbit esportiu, demanen estudiar impulsar una "cursa popular" que permeti participar de forma individual a l'aire lliure, però amb resultat per grups i categories.