coronavirus

El CAR de Sant Cugat reobre portes amb el 30% d'aforament, controls de temperatura i torns d'entrenament

La seva posada en marxa permet a les esportistes femenines reprendre l'activitat en instal·lacions professionals

per NacióSantCugat , 18 de maig de 2020 a les 18:30 |
El CAR de Sant Cugat torna a obrir les seves portes. | ACN / Norma Vidal
El món de l'esport va recuperant poc a poc la normalitat. Després de gairebé dos mesos i mig de confinament, un centenar d'esportistes d'alt nivell ha reprès aquest dilluns els entrenaments a les instal·lacions del CAR Sant Cugat. Es tracta waterpolistes, tenistes, atletes i nedadors com Mireia Belmonte, que des de primera hora d'aquest dilluns han començat a arribar a l'equipament vallesà.

Tot i que reprenen l'activitat en unes condicions molt diferents a les habituals, asseguren que ho fan amb "molta il·lusió" de trobar-se de nou en el seu "hàbitat natural". Abans d'accedir a l'interior del CAR, tots els esportistes han hagut d'aturar-se a l'entrada per ser identificats. Se'ls ha mesurat la temperatura i se'ls ha informat sobre l'hora en què hauran de sotmetre's a la revisió mèdica.


Amb l'objectiu de reduir al màxim el risc de contagi, s'ha netejat a fons tota la instal·lació i s'han incrementat les mesures higièniques, adquirint gels hidroalcohòlics i proporcionant mascaretes i guants al personal. Alhora s'han establert diverses franges horàries d'entrenament per evitar que en cap cas coincideixin més de 60 esportistes a l'interior de l'equipament. T

També s'ha incorporat senyalització addicional que recorda la necessitat de respectar la distància de seguretat o de caminar per la banda dreta. En alguns espais, com els gimnasos, s'han penjat cartells per advertir als esportistes que no poden fer servir màquines adjacents.


Donades les limitacions actuals, la residència i el menjador no s'obriran i la resta de serveis seguiran oferint-se de forma telemàtica. "El CAR comença a tenir vida de nou", ha assenyalat la consellera de presidència, Meritxell Budó que ha visitat l'equipament aquest dilluns.
 

El CAR de Sant Cugat torna a obrir les seves portes. Foto: ACN / Norma Vidal


"Hem vist els esportistes amb molta il·lusió i molt contents de poder anar recuperant la normalitat", ha comentat. En aquesta línia ha destacat el pas endavant que la reobertura del CAR suposa per les esportistes femenines. "Avui és el primer dia que poden entrenar en una instal·lació professional, fins ara les dones no ho havien pogut fer", ha destacat.

La represa de l'activitat al CAR no ha estat senzilla. La Generalitat ha hagut de demanar a l'Estat espanyol que permetés als centres d'alt rendiment i als de tecnificació reobrir durant la fase 0 avançada, ja que la mesura no estava prevista fins la fase 1 de la desescalada. "Vam fer una proposta que el govern espanyol ha acabat autoritzant i la previsió és que al llarg d'aquesta setmana també es posin en marxa els centres de tecnificació catalans", ha comentat Budó.

 

 

Participació