L'Ajuntament suspèn el pagament de la taxa de terrasses dels bars aquest 2020

La decisió s'ha comunicat aquest matí als restauradors en una reunió virtual

Bars i restaurants no pagaran la taxa per les terrasses aquest 2020
Bars i restaurants no pagaran la taxa per les terrasses aquest 2020 | Marta Casas
Redacció
21 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:35h
Els bars i restaurants de Rubí no hauran de pagar la taxa d'ocupació de la via pública amb taules i cadires aquest any 2020. L'Ajuntament ha decidit suspendre el cobrament d'aquesta taxa per evitar la despesa als establiments de restauració que han hagut de tancar per l'emergència sanitària.

La decisió s'ha comunicat al sector de restauració local aquest matí, en una reunió virtual amb l'alcaldessa, Ana María Martínez, que també s'ha aprofitat per analitzar la situació dels restauradors locals.

Quan Rubí pugui passar a la fase 1 - que podria ser dilluns que ve - els bars podran obrir les terrasses, però garantint les distàncies de seguretat, cosa que implicarà una reducció de l'aforament. 

Els titulars de les terrasses hauran d'aplicar en tot moment les mesures d'higiene i prevenció en la prestació del servei, com ara la neteja i desinfecció de l'espai de la terrassa, de les taules i cadires i altres elements, evitar l'ús de cartes de menú, posar a disposició dels clients dispensadors de gels hidroalcohòlics i estovalles d'un sol ús, entre altres.

L'Ajuntament va aprovar destinar 600.000 euros en mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, que incloïen també ajuts als comerços, bars i restaurants locals.