«Que cap empresa tanqui», la campanya de les Cambres de comerç per salvar els negocis

La Cambra de Terrassa ha impulsat la iniciativa, amb què ja ha ajudat i assessorat 40 empreses de la seva àrea

Operaris de magatzem treballen durant el confinament.
Operaris de magatzem treballen durant el confinament. | ACN
NacióDigital
21 de maig del 2020
La campanya "Que cap empresa tanqui" ja ha assessorat a una quarantena de negocis de l'àrea de la Cambra de Terrassa - és a dir, Terrassa, Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal - en la lluita contra la crisi del coronavirus. Es tracta d'una iniciativa que es desenvolupa de manera simultània des de les 13 cambres de comerç de Catalunya, i coordinada per les Cambres de Terrassa, Barcelona i Girona.
 
Des de l’inici de la campanya, la Cambra de Comerç de Terrassa ha rebut i atès més d’una quarantena d’empreses amb dificultats per adaptar i continuar amb l’activitat del seu negoci davant la crisi econòmica derivada de la COVID-19. Durant setmanes, l'ens econòmic ja havia assessorat a més de 280 empreses per a fer front a l’impacte de la Covid-19.

Les consultes rebudes estan sent ateses per l’equip professional de la Cambra de Terrassa, amb la col·laboració de diferents empresaris/es voluntaris/àries, de diferents sectors d’activitat la qual no sigui concurrent amb l’empresa assessorada. En aquests casos, s’estableixen deguts protocols per garantir-ne la confidencialitat i el correcte ús de la informació Terrassa, 21 de maig de 2020.
 
El 35% de les consultes rebudes, són d’empreses del sector de la indústria manufacturera, el 14% del sector del comerç a l’engròs i al detall i, aproximadament el 7%, del sector de l’hostaleria. També han estat rebudes consultes d’altres sectors com el transport, l’educatiu o la construcció.

L’objectiu és que, actuant des d’una visió sectorial, territorial i nacional, cap empresa tanqui per manca d’informació, assessorament o, fins i tot, d’explorar possibles sinergies amb altres empreses del seu o d’un altre sector, que les permeti seguir endavant; aconseguint així, mantenir el ric i divers teixit socioeconòmic del territori, expliquen des de la Cambra de Terrassa.
 
Les empreses que estiguin interessades en rebre l’assessorament en el marc d'aquesta iniciativa poden trobar tota la informació necessària en aquest enllaç.