El coronavirus redueix a més de la meitat els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental

Un estudi mostra que entre el 85% i el 95% de la població va romandre a casa durant la primera fase del confinament

Sabadell, amb Montserrat al fons.
Sabadell, amb Montserrat al fons. | Ajuntament de Sabadell
Sergi Baixas
21 de maig del 2020
La reducció de la mobilitat durant el període de confinament de la pandèmia del coronavirus ha suposat un impacte positiu en la millora de la qualitat de l'aire. La caiguda dràstica de la mobilitat durant la primera fase del confinament ha comportat que els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental s'hagin reduït en més de la meitat -en concret en un 57%-, entre el 14 de març i el 26 d'abril. 

L'Observatori comarcal del Consell Comarcal ha publicat aquest dijous, 21 de maig, un informe sobre l'impacte de la Covid-19 durant la durada de l'estat d'alarma i la seva repercussió en l'estat de l'aire. Les dades recollides mostren una reducció a totes les estacions dels nivells de NO2.

Per la seva banda, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) també ha elaborat un estudi de la mobilitat a partir de l'anàlisi de les dades de posició de més del 80% dels mòbils presents a Espanya proporcionats per les principals operadores. Els resultats mostren que entre el 85% i el 95% de la població del Vallès Occidental va romandre en la seva àrea de residència; mentre que un dia normal aquesta proporció se situa al voltant del 45%.