Així funciona la xarxa de solidaritat ciutadana a Rubí (II): Frater Nadal

L'entitat atén un 50% més d'usuaris que abans de la crisi sanitària

La seu de Frater Nadal, al carrer Doctor Gimbernat
La seu de Frater Nadal, al carrer Doctor Gimbernat | Marta Casas
Redacció
21 de maig del 2020

Des que es va iniciar la pandèmia, a Rubí s'ha activat una potent xarxa solidària d'entitats i ciutadania, i les entitats ja existents han vist augmentar el seu volum de demanda. És el cas de Frater Nadal, l'entitat social de l'església evangèlica de Rubí, que fa més de quinze anys que reparteix aliments entre les famílies més vulnerables, entre d'altres.

Des que es va iniciar la crisi del coronavirus, l'entitat atén un 50% més d'usuaris que en circumstàncies normals, explica el president de Frater Nadal, Jordi Ibiza.

Cada dijous a la tarda, a les 17h, una vintena de voluntaris - n'hi ha alguns que, per edat o qüestions de salut, ara no poden col·laborar d'aquesta tasca; i el grup d'alumnes de l'escola Balmes i del Duc de Montblanc que hi participen habitualment, tampoc - de l'entitat organitzen el menjar per repartir-lo entre les famílies, derivades dels Serveis Socials. "Tot i això, si una persona ve per primera vegada, sí que li donem el kit bàsic, la nostra filosofia és que ningú es quedi sense menjar, ha explicat Jordi Ibiza.

Frater Nadal es nodreix, bàsicament, del Banc d'Aliments, però en les darreres setmanes ha estat rebent, també, aliments que es recullen des del CRAC cada dimarts al matí. "El magatzem s'ha buidat molt, des de l'inici de la crisi del coronavirus", i els recursos que els arriben des de la Unió Europea no arribaran fins el mes de juliol.

Com en tots els equipaments, Frater Nadal garanteix el compliment de les mesures de seguretat a l'interior de l'edifici - i també a l'exterior, on la gent fa la cua per entrar -, tothom duu guants i mascareta i es respecten les distàncies entre persones, tant les usuàries del servei com les voluntàries.

Jordi Ibiza ha insistit en fer un reconeixement al grup de voluntaris, ja que creu que són "imprescindibles" i que ho continuaran essent en les properes setmanes i mesos.

El servei de repartiment de roba està aturat en aquests moments, mentre duri la crisi sanitària.