Es convoca una concentració de la iniciativa «La vida abans que el capital» a Rubí

Els impulsors fan una crida a "canviar els balcons per les places i baixar les pancartes i cassoles als carrer"

Imatge d'una concentració amb mesures de seguretat
Imatge d'una concentració amb mesures de seguretat | Oficina de Drets Civils i Polítics (Generalitat de Catalunya)
25 de maig del 2020
Aquest dimarts s'ha convocat a Rubí una concentració sota el lema La vida abans que el capital, a les 20 h a la plaça Pere Aguilera. La convocatòria, que s'ha fet a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #RecuperemElsCarrers, especifica que tots els participants portin la seva mascareta i respectin les distàncies de seguretat.

"Els barris, pobles i viles hem decidit recuperar els carrers!", diuen els impulsors de la iniciativa, que fan una crida a "canviar els balcons per les places i baixar les pancartes i cassoles als carrers" d'arreu del territori català, per reivindicar "el dret a protestar i mobilitzar-nos als barris, pobles i ciutats" i "assenyalar els culpables, respondre els abusos dels governs i alçar la veu per defensar la vida abans que el capital".

El manifest La vida abans que el capital apunta que la situació desencadenada per la crisi del coronavirus "no ha fet més que aïllar-nos socialment", ja que les administracions han posat, un cop més, "els interessos dels poderosos per davant dels de la gent, i han aprofitat per guanyar terreny per afavorir les grans empreses i multinacionals dels diferents sectors productius, alhora que han augmentat, també, la repressió i la suspensió de drets i llibertats".

El text enumera totes les dificultats de la classe treballadora davant la crisi del coronavirus: aplicació d'ERTOs però obligatorietat d'anar a treballar, les dificultats de les treballadores sanitàries i de cures, impagaments hipotecaris i de lloguers, amenaça de talls de subministraments bàsics... a més, reclamen que s'acabi "la militarització dels barris" i també les batudes racistes per part dels cossos policials.

Davant d'aquesta crisi, La vida abans que el capital també exposa algunes propostes, i anima a treballar teixint suport mutu a través de xarxes com els sindicats d'habitatge o assemblees veïnals.

Entre les mesures urgents, la iniciativa inclou la prohibició d'EROs, ERTOs i acomiadaments a empreses que tinguin beneficis, l'augment del salari mínim interprofessional o una prestació econòmica garantida a totes les persones sense ingressos, a més d'un increment dels impostos a les rendes altres, al gran capital i les grans fortunes.