L'alcaldessa de Rubí signa la carta per demanar a Torra que permeti la mobilitat entre les regions sanitàries de Barcelona

Una trentena de batlles socialistes ressalten la realitat "social, sanitària i econòmica" d'aquestes zones i reclamen que es configurin en un "àmbit comú de mobilitat"

L'alcaldessa de Rubí, en una imatge d'arxiu
L'alcaldessa de Rubí, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióDigital
25 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:56h
Una trentena d'alcaldes del PSC de les regions sanitàries nord i sud de Barcelona, entre les quals Ana Maria Martínez, alcaldessa de Rubí, han demanat aquest dissabte al president de la Generalitat, Quim Torra, que permeti la mobilitat entre la capital i les zones metropolitanes, que a partir d'aquest dilluns avancen a la fase 1. La carta remarca les "grans realitats socials, sanitàries, econòmiques, administratives i estratègiques compartides" entre aquests territoris i demanen a Torra que permeti que es configurin com "un mateix àmbit comú de mobilitat" de cara a la setmana vinent.

Els alcaldes socialistes recorden que Madrid entrarà a la fase 1 i els seus ciutadans podran desplaçar-se per tota la comunitat, que constitueix una única demarcació. En el cas de Barcelona, ara per ara, la ciutadania encara no podrà sortir fins que no s'arribi a la fase 3. "Ni tan sols es podran desplaçar a un municipi on es pot arribar caminant, com és el cas de l'Hospitalet de Llobregat", apunten. De la mateixa manera, els ciutadans que visquin a les regions nord i sud tampoc podran moure's entre zones, ni tampoc entrar a Barcelona. És per això que els alcaldes signants de la carta demanen a Torra que reconsideri aquesta decisió i permeti la mobilitat. 

Aquí podeu llegir la carta enviada al president Torra
 

Carta al MHP dels alcaldes ... by naciodigital on Scribd