L'OMS incorpora dos investigadors de la UAB per contribuir en el desenvolupament d'una vacuna

Treballaran per trobar un model animal que reprodueixi la Covid-19 com la pateixen els humans

Els dos investigadores de l'IRTA
Els dos investigadores de l'IRTA | UAB
Redacció
25 de maig del 2020
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha incorporat als investigadors del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Júlia Vergara-Alert i Joaquim Segalés, que també és catedràtic de la Facultat de Veterinària, per contribuir al desenvolupament de tractaments i una vacuna contra el coronavirus.

L’equip I+D de malalties prioritàries de l’OMS els ha seleccionat, juntament amb gairebé un centenar d'especialistes de tot el món, entre els quals també hi ha Luis Enjuanes i Mariano Esteban del Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC.

El seu treball consisteix a trobar un model animal que reprodueixi la Covid-19 tal com la pateixen els humans. Una de les funcions d’aquesta iniciativa és posar en contacte la investigació amb la indústria farmacèutica i compartir el coneixement actual sobre el virus i la immunitat.

Els models d'animals que actualment han proposat Vergara-Alert i Segalés per testar els possibles fàrmacs i la vacuna són ratolins transgènics i hàmsters. Aquesta activitat de recerca la duen a terme juntament amb l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) i el Barcelona Supercomputing Center, amb què l’IRTA forma un consorci finançat per l’empresa Grifols.

L’IRTA-CReSA i el Centro de Investigación en Sanidad Animal (INIA-CISA) són els únics centres de recerca públics de l’Estat amb alt nivell de bioseguretat reconeguts com a Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) per part del Ministeri de Ciència i Innovació. Els dos centres conformen la Red de Laboratorios de Alta Seguridad Biológica (RLASB).