El ple aprovarà el desistiment del POUM en tràmit i l'inici de redacció d'un nou pla

Aquest tràmit s'havia d'aprovar el 26 de març, però el ple es va suspendre a causa de l'emergència sanitària

Rubí reinicia la redacció del POUM
Rubí reinicia la redacció del POUM | Ajuntament de Rubí
26 de maig del 2020
El ple municipal d'aquest dijous aprovarà l'acord pel desistiment del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per iniciar la redacció d'un nou pla. Es tracta d'un dels acords entre el PSC i En Comú Podem per l'aprovació del cartipàs i el Pressupost de 2019, uns mesos abans de la seva entrada al govern.

De fet, aquest desistiment s'havia de fer al ple del 26 de març, que va quedar suspès a causa de l'emergència sanitària pel coronavirus.

A mitjan febrer, l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i la segona tinenta d'alcaldia i regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, ja van explicar les línies mestres del nou pla, que s'havia començat a treballar en la licitació del nou equip redactor, i van destacar que aquest pla es faria cercant "el màxim consens polític".

El consens polític va ser, precisament, el que va impedir l'aprovació del Text Refós del POUM l'any 2019, un document que esmenava totes aquelles deficiències que havia assenyalat la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona el 2010, quan s'havia produït el darrer intent d'actualitzar el planejament urbanístic de Rubí - el Pla General d'Ordenació vigent és de 1987.

El Text Refós es va treballar, durant el mandat passat, en una Comissió Especial del POUM amb participació de tots els grups municipals, però mai va aconseguir un suport consensuat per part dels grups de l'oposició. De fet, en el ple del mes de desembre de 2018, quan s'havia d'aprovar, es va retirar de l'ordre del dia, ja que el govern no comptava amb prou vots per aprovar-lo.