Més pluges i més núvols per entrar a fase 2

Les pluges seran intermitents al llarg de la jornada

Redacció
08 de juny del 2020
Arrencada de setmana amb ruixats i un dia gris
Arrencada de setmana amb ruixats i un dia gris | ND

La setmana arrencarà amb un dia pràcticament igual que diumenge, és a dir, amb pluges, que també poden ser intenses, i núvols. El front passarà de matinada i deixarà xàfecs, que poden continuar durant el matí. A partir d'aleshores seran més intermitents i a la tarda es tornaran a reactivar d'una forma més continuada, tot i que de caràcter més feble.

Dilluns s'encetarà o bé amb pluja o bé amb molta nuvolositat. Així s'espera que sigui durant tot el dia, encara que no es descarta alguna clariana puntual. Aquest ambient farà que la temperatura caigui i no passarà més enllà dels 27 ºC. 


El Servei Meteorològic de Catalunya, que ha activat un avís per intensitat de pluja de matinada a la façana litoral i a la tarda a la zona del Ripollès, la Garrotxa i Osona, preveu una nuvolositat que anirà minvant, tot i que des de migdia es reactivaran i que amb el pas de les hores aniran cobrint el cel.

De matinada s'esperen alguns xàfecs acompanyats amb tempesta, però al matí s'aniran desplaçant. Serà a la tarda quan poden tornar a reaparèixer, però seran d'intensitat entre feble i moderada.

Tot plegat, es traduirà amb un mercuri que experimentarà canvis. La temperatura mínima baixarà i se situarà entre els 7 i 12 ºC i la màxima oscil·larà entre els 19 i 24 ºC.