El 19 i 20 de febrer se celebra el IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local

El fòrum coincidirà amb la celebració dels 10 anys del Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia, al qual Rubí està adherit

Imatge del III Fòrum Medi Ambient i Món Local
Imatge del III Fòrum Medi Ambient i Món Local | Diputació de Barcelona
Redacció
18 de febrer del 2019
El dimarts 19 i el dimecres 20 de febrer es durà a terme el IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, organitzat per la Diputació de Barcelona, al Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages.

Es tracta d'una plataforma de trobada dels diferents actors que treballen des de l'àmbit local municipal en la transició cap al 2030 en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia.

Aquest fòrum comptarà amb la participació de més de 400 persones entre alcaldes, regidors, tècnics i persones representants d'empreses i entitats públiques i privades que treballen en diversos àmbits mediambientals.

El programa del fòrum se centrarà en quatre temes de treball: la transició energètica, l'adaptació al canvi climàtic, l'economia circular i la governança i el medi ambient. Els quatre temes es repartiran en tres eixos: el camí recorregut, l'intercanvi d'experiències i l'aposta pel futur de les ciutats en el seu camí cap al 2030, amb exemples i propostes d'interacció i creativitat per part dels participants.

El fòrum coincidirà amb la celebració dels 10 anys de la creació del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia, una iniciativa europea que té l'objectiu de reconèixer la participació del món local en la lluita contra el canvi climàtic i que reuneix milers de ciutats i pobles d'arreu d'Europa en un únic moviment.



Al pacte hi ha adherits 260 municipis de la demarcació de Barcelona, entre els quals hi ha Rubí. Durant el Fòrum, deu alcaldes i alcaldesses exposaran el treball i les mesures mediambientals de lluita contra el canvi climàtic dels seus municipis. Es tracta dels màxims edils d'Avià, Begues, Montcada i Reixac, Sant Cugat, Santa Pepètua de Mogoda, Cercs, Granollers, Manlleu i Artés.

A nivell de Catalunya, el Pacte compta amb un total de 700 municipis i ens locals de Catalunya, que representen un total de 5.400.000 ciutadans. Des de la seva creació l'any 2008, s'han redactat un total de 230 plans d'acció i s'han executat 5.000 accions, un miler de les quals en l'àmbit de l'educació i la sensibilització.

En el marc del Fòrum, a més, el dimecres se celebrarà la 19a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de la qual Rubí també en forma part. Aquesta xarxa es va crear a Manresa l'any 1997, i actualment la integren 290 membres d'arreu del país.