Víctimes dels atemptats del 17-A reclamen que s'imputi assassinat als processats

El jutge de l'Audiència Nacional que ha instruït el cas els acusa de terrorisme

NacióTarragona
09 de juny del 2020
Una seixantena de víctimes dels atemptats del 17 i 18 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils i l'associació 11-M Afectats por Terrorisme han demanat que s'ampliï l'escrit de processament del cas per incloure-hi també el delicte d'assassinat. Cal recordar que a principis de gener l'Audiència Nacional tancava la instrucció i acusava els tres imputats de terrorisme, però no del que ara demanen la seixantena de víctimes i l'associació.

A Driss Oukabir i a Mohamed Houli Chemlal se'ls atribueix integració en organització terrorista; fabricació, tinença i dipòsit de substàncies i aparells explosius de caràcter terrorista, i estralls de caràcter terrorista en grau de temptativa. A Said ben Iazza se li atribueix col·laboració.
 
Després d'analitzar l'escrit de la instrucció, la seixantena de víctimes i l'associació hi mostren la discrepància i demanen que Oukabir i Chemlal siguin processats també per quinze delictes d'assassinats terroristes consumats, per 140 en grau de temptativa i per 140 delictes de lesions terroristes.

Tant a ells dos com a Iazza, també demana que se'ls atribueixi un delicte d'estralls imprudents i 29 delictes de lesions imprudents per les lesions causades per les explosions d'Alcanar. A més, per a Iazza sol·liciten un delicte de transport, dipòsit i tinença d'explosius i un delicte d'estralls en grau de temptativa.