Demanen la convocatòria urgent d'una Mesa d'Abocadors

Veïns de Rubí han començat a rebre les notificacions del tràmit d'audiència a la proposta de resolució favorable a l'autorització ambiental de Can Balasc

Imatge d'una manifestació contra els abocadors
Imatge d'una manifestació contra els abocadors | Marta Casas
Redacció
10 de juny del 2020
La Plataforma Rubí Sense Abocadors, l'Associació de Famílies de Rivo Rubeo i altres entitats veïnals s'han reunit aquesta setmana, per sol·licitar la convocatòria "urgent" d'una Mesa d'Abocadors per tractar diverses qüestions, i rebre explicacions i respostes per part de l'Ajuntament.

El passat 1 de juny es van reprendre els tràmits administratius, després d'haver quedat suspesos amb la declaració de l'estat d'alarma. La reactivacio d'aquests tràmits ha coincidit amb el fet que l'Ajuntament estigui enviant als veïns les notificacions del tràmit d'audiència a les persones interessades de la proposta de resolució favorable a l'autorització ambiental, on es dona un termini de 15 dies per presentar al·legacions. "El problema és que ara l'OAC funciona amb cita prèvia, i s'estan donant hores pel juliol, amb la qual cosa ja estaríem fora de termini", expliquen les entitats en un comunicat, on també demanen que s'habiliti un altre espai, com la masia de Can Serra, per facilitar el registre de les al·legacions.

Hi ha una altra tramitació, la urbanística a l’Ajuntament, i que va quedar a l’espera de la presentació de l’estudi d’impacte ambiental, tràmit del qual les entitats diuen "desconèixer-ne l'estat". L'Ajuntament tampoc no ha respost la petició d'inormació de RubiTV.cat sobre aquesta qüestió.

La Plataforma i l'AFA del Rivo Rubeo han aprofitat per recordar que, durant el confinament, s'ha detectat un increment molt considerable del trànsit de camions, tant a Can Balasc com a Can Carreras, i també d'activitat a Tejala, "fins i tot quan només podien operar serveis essencials". Els treballs s'han fet fins i tot de nit i de matinada, i en cap de setmana, com han denunciat veïns de Can Serrafosà i Els Avets.