Els alcaldes socialistes del Vallès, UGT i CCOO, compromesos contra les polítiques d’austeritat

Acorden mesures que no fomentin la precarietat i potenciïn la inserció laborals dels col·lectius vulnerables

Cues de persones per anar a comprar
Cues de persones per anar a comprar | Georgina Albreda
Redacció
11 de juny del 2020
Els alcaldes socialistes del Vallès Occidental i els sindicats UGT i CCOO han signat un declaració en el qual es comprometen a “deixar enrere” les polítiques d’austeritat, aplicades amb l’anterior crisi i que, tal com han subscrit, “van generar alts nivells de desigualtat, de desocupació i pobresa”.
 
Els acords proposats estan centrats en mesures de “reconstrucció social i econòmica”, posant especial atenció als serveis públics; reactivació de l’activitat econòmica, “donant solidesa als projectes empresarials i afavorint el canvi de model productiu” i que els recursos que s’hi destinin “tinguin com a objectiu reduir la precarietat i potenciar la inserció laboral dels col·lectius vulnerables”.
 
Uns compromisos adquirits, perquè es tracten de les administracions “més properes al ciutadà” i per la “prioritat d’atendre les situacions d’emergència de les persones”. I la reactivació passa per fer-ho “amb la màxima participació i corresponsabilitat possible”.
 
“Hem de ser capaços de generar les condicions adients per aconseguir la reconstrucció”  dels municipis i, han puntualitzat, “sota el paraigua de la col·laboració público-privada”. Tot plegat, per “configurar” una societat “més justa i una economia més eficient”.


​​
​​
​​