Un grup d'alumnes dels Maristes dissenya una app per ajudar a trobar mascotes perdudes

Va rebre el guardó de la Fundació .CAT com a segon millor projecte web de parla catalana d'entre 500 projectes

El grup d'alumnes dels Maristes que ha dissenyat l'aplicació
El grup d'alumnes dels Maristes que ha dissenyat l'aplicació | findmypet.cat
Redacció
11 de juny del 2020
Un grup d'estudiants de quart d'ESO dels Maristes de Rubí han desenvolupat una pàgina web i una aplicació amb l'objectiu d'ajudar a solucionar la problemàtica de pèrdua i abandonament d'animals de companyia a Rubí. Un projecte que els ha valgut el segon premi al millor projecte web de parla catalana que entrega la Fundació .CAT per fomentar el coneixement de les noves tecnologies i la normalització del català en l'entorn digital.

El projecte d'aquest grup d'estudiants consisteix en una aplicació que ajuda a reunir mascotes perdudes amb els seus propietaris gràcies a l'ús de la geolocalització. L'aplicació encara està en fase de proves, però ja es pot descarregar a la web findmypet.org. La intenció dels estudiants és, un cop ajustada l'app, cedir-la a l'Ajuntament de Rubí perquè pugui explotar-la.

El funcionament de l'app és senzill: quan l'usuari troba un animal perdut o abandonat, ho pot notificar omplint un formulari amb el seu nom, telèfon, adreça de correu i tipus d'animal que ha trobat. En el mapa, un altre dels apartats de l'aplicació, apareixen totes les notificacions d'animals perduts que han trobat els usuaris, amb l'objectiu que les persones que busquen la seva mascota la puguin trobar gràcies a les aportacions de la resta d'usuaris. En cas de trobar-la a través de les notificacions, doncs, la persona podrà contactar amb l'usuari que ho ha notificat.

La funció que els estudiants que han dissenyat l'aplicació consideren la més important, i que han dissenyat ells mateixos, és la que genera un pòster automàtic, en format PDF, i que s'envia a les clíniques de veterinaris, les botigues de mascotes i els protectors d'animals autoritzats. El pòster, amb el títol M'he perdut!, inclou la imatge i les dades de la mascota.

L'app, seleccionada per al concurs de desenvolupament de l'empresa Mobile World Capital, organitzadora del Mobile World Congress

A banda de guanyar un dels premis que atorga cada any la Fundació .CAT, els estudiants dels Maristes han estat seleccionats, amb el seu projecte, com a finalistes del concurs de desenvolupament d'apps que organitza el World Mobile Congress.

La gala de lliurament serà el proper 17 de juny a les 16h, i es podra seguir en directe a través de la web de Find My Pet.