L'envelaRts arrenca aquest cap de setmana amb Carolina Alabau i el Trio de Clarinets de l'Escola Pere Burés

L'Ajuntament ha explicat que es tracta d'una iniciativa de "baix impacte econòmic", aprofitant mitjans propis i personal ja contractat per altres actuacions que s'han hagut de suspendre per l'estat d'alarma

Carolina Alabau estrenarà el cicle de concerts envelaRts
Carolina Alabau estrenarà el cicle de concerts envelaRts | Carolina Alabau
Redacció
11 de juny del 2020
Rubí tindrà el seu propi cicle de concerts als terrats. La iniciativa, anomenada envelaRtshavia d'arrencar el passat 16 de maig, però finalment s'estrenarà aquest cap de setmana amb una cita doble: Carolina Alabau i el Trio de Clarinets de l'Escola Municipal de Música Pere Burés.

El cicle  comptarà amb un seguit d'actuacions, "senzilles però representatives" d'artistes locals a diversos edificis de la ciutat, que tindran tot el protagonisme i comptaran amb l'única companyia d'un envelat.

En una primera fase els espectacles seran als edificis dels terrats, sense públic presencial més enllà del veïnat pròxim que els pugui veure des de les seves llars, i es retransmetran en directe per les xarxes socials municipals. A mesura que avanci la desescalada, la voluntat de l'Ajuntament és que es traslladi a les places i carrers de la ciutat. Els espectacles començaran a les 21h de cada cap de setmana - pot ser divendres, dissabte o diumenge.

Carolina Alabau (dissabte) i el Trio de Clarinets de l'Escola Municipal de Música Pere Burés (diumenge) seran els primers artistes que actuaran en el cicle envelaRts, des del terrat de l'Escardívol. Pel que fa a la resta d'actuacions i escenaris, l'Ajuntament ha informat que encara s'estan acabant de quadrar i que per això no es poden avançar encara aquests detalls.

La proposta neix amb la voluntat de "posar una mica de llum a aquesta etapa de nova normalitat", i alhora es concep com una mostra de suport al sector de les arts en viu, especialment castigat per les restriccions que ha imposat  l’actual situació d’emergència sanitària.

Respecte al cost d'envelaRts, encara no hi ha un pressupost tancat, però el Consistori ha explicat a RubiTV.cat que es tracta d'una iniciativa de "baix impacte econòmic" en què la inversió anirà destinada, principalment, a pagar el catxet dels artistes. La resta de necessitats s'assumiran amb mitjans propis (infraestructures, per exemple) i personal ja contractat per altres actuacions que s'han hagut de suspendre per l'estat d'alarma, com ara el del Teatre Municipal La Sala. La transmissió en directe de les actuacions no requerirà tampoc una gran despesa, segons explica l'Ajuntament, ja que es gestionarà a través de les xarxes socials municipals.


​​
​​
​​