Per què s'han talat els quatre pollancres de l'avinguda de Can Cabanyes?

L'Ajuntament ha explicat a RubiTV.cat que es tornaran a plantar arbres al parterre

L'Ajuntament tala quatre pollancres a l'avinguda Can Cabanyes
L'Ajuntament tala quatre pollancres a l'avinguda Can Cabanyes | Marta Casas
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:21h
L'Ajuntament de Rubí ha explicat a RubiTV.cat els motius pels quals s'han talat els quatre pollancres que hi havia a un dels parterres de l'avinguda de Can Cabanyes, després que diversos veïns n'hagin alertat a aquest mitjà i se n'hagin fet ressò per les xarxes socials.
Es tractava de quatre pollancres, tres dels quals estaven situats molt junts, a una distància inferior a un metre entre ells, mentre que l'altre estava aïllat en una cantonada del parterre, tocant a un avet.

Des del servei de Parcs i Jardins expliquen que els arbres s'han hagut de talar per una acumulació d'incidències des de fa cinc anys. Així, el 2015, en un context d'una tempesta acompanyada de vent, els pollancres van produir desperfectes a la façana de l'edifici, arribant a desprendre's trossos de més de 15 cm que van caure a la vorera, i també a les baranes d'alguns balcons. Aleshores es va realitzar una poda i es van reduir les branques, i cada dos anys s'ha anat repetint l'operació.

Una nova tempesta el juliol de 2019 va tornar a produir desperfectes a la façana i també a una cuina, d'on es van desprendre peces de formigó i el vidre de la finestra, amb caiguda de les restes a la vorera. El mes de novembre, els arbres es van tornar a esporgar.
 

Un dels pollancres estava aïllat dels altres, al costat d'un avet Foto: Marta Casas


El mes de gener, amb el temporal Glòria, i tot i que els arbres estaven esporgats des del mes de novembre, el fort vent va provocar desplaçaments laterals i va fer que tornessin a colpejar la façana de l'edifici, aquest cop a diverses alçades, com es va constatar amb les trucades dels veïns tant a l'Ajuntament com als bombers.

De fet, el cos de bombers va fer un informe indicant la perillositat dels arbres. Tots ells tenien indicis de perforadors a la base del tronc i era qüestió de temps que es produís un possible trencament des de la base de l'arbre. Els pollancres s'havien d'haver retirat el mes de març, però no va ser possible.

L'Ajuntament confirma que es tornaran a plantar arbres al parterre, però no serà el mateix nombre, ja que la nova plantació tindrà en compte aspectes com el creixement, la durabilitat i el volum, i s'intentarà que en un futur no puguin causar danys materials ni personals.