Rubí Sense Abocadors fa una crida a presentar al·legacions a l'autorització ambiental de Can Balasc

El termini de 15 dies hàbils va començar a comptar el dia 1 de juny, i la Plataforma lamenta que l'Ajuntament no hagi habilitat més espais per presentar-les

Rubí Sense Abocadors fa una crida a presentar al·legacions a l'autorització ambiental de Can Balasc
Rubí Sense Abocadors fa una crida a presentar al·legacions a l'autorització ambiental de Can Balasc | Plataforma Rubí Sense Abocadors
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:51h
La Plataforma Rubí Sense Abocadors ha tornat a compartir les al·legacions per presentar a la proposta de resolució provisional per la qual s'atorga l'autorització ambiental a l'empresa promotora de l'abocador de Can Balasc, emesa per la Generalitat el 19 de desembre de 2019.

Diversos veïns van explicar a RubiTV.cat que havien començat a rebre les cartes informant sobre el tràmit d'audiència d'aquesta proposta de resolució, en un període en què els tràmits administratius estaven suspesos. Aquests, però, es van reprendre l'1 de juny, dia en què començava a comptar el període de 15 dies hàbils per a presentar al·legacions dins d'aquest tràmit d'audiència.

El termini comença a comptar des del dia 1 de juny - de fet, el dia 2 a Rubí, ja que era festiu a la ciutat - per a tots aquells veïns que l'han rebut abans d'aquest dia, i des del dia de la recepció de la carta per a tots aquells que l'hagin rebuda després.

Ja que ara l'OAC funciona amb cita prèvia, i sense que l'ajuntament hagi habilitat un altre espai per presentar aquestes al·legacions, els veïns que ho han volgut demanar s'han trobat que estan donant hora per al mes de juliol, per tant, fora de termini per presentar les al·legacions. Tot i que es poden presentar també de forma telemàtica, la Plataforma creu que no tothom hi tindrà accés o tindrà facilitats per fer-ho. El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha aclarit a RubiTV.cat que s'està buscant aquesta manera d'oferir vies presencials per tal que tothom les pugui presentar i així evitar que cap no quedi fora de temini.

Així doncs, la Plataforma ha tornat a preprar dos documents d'al·legacions per compartir-les amb totes les persones interessades que han rebut la notificació, i valoraran si cal habilitar un dia per ajudar a qui ho necessiti a presentar-les. Demanen que qualsevol veí que ho necessiti, contacti amb ells a través dels seus canals habituals.

La Plataforma Rubí Sense Abocadors, així com l'Associació de Famílies del Rivo Rubeo, va demanar una convocatòria "urgent" de la Mesa d'Abocadors arrel d'aquests últims esdeveniments. L'Ajuntament ha convocat aquesta reunió per al dia 25 de juny a les 20.30h a l'auditori de la biblioteca.

Al·legacions a la proposta de resolució provisional (versió resumida)

Al·legacions a la proposta de resolució provisional(versió extesa)