Veïns per Rubí demana la redacció d'un nou Pla Director de polígons industrials

La formació presentarà una moció al proper ple perquè els tràmits s'iniciïn en el termini de sis mesos

Veïns per Rubí demana la redacció d'un Pla Director de Polígons Industrials
Veïns per Rubí demana la redacció d'un Pla Director de Polígons Industrials | RubiEmpresa
Redacció
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:51h
El grup municipal de Veïns per Rubí presentarà al ple municipal d'aquest mes de juny, el proper dijous 25, una moció per acordar de nou la redacció d'un Pla Director de Polígons d'Activitat Econòmica a Rubí (PDPAER) i iniciar-lo en un termini de sis mesos. La redacció haurà de comptar amb la participació de tots els actors econòmics, polítics i socials de la ciutat.

L'actual Pla té el seu origen en l'Acord per al Desenvolupament Econòmic i Social (ADES) de Rubí, iniciat l'any 2008 i amb l'aprovació de les línies estratègiques l'any 2009. El 2011 es va singar el nou Pla d'Acció per desenvolupar l'ADES, que contemplava, en un dels seus punts, el desenvolupament del PDPAER. Aquest es va presentar el setembre de l'any 2014, amb un horitzó temporal de 2015 a 2020, cosa que fa que ara sigui el moment d'analitzar els reptes pendents i desenvolupar un nou Pla Director que tingui en compte les circumstàncies actuals, explica la formació municipalista.

A més, el Pla Director  El Pla Director vigent considerava l’aprovació del Text Refós del POUM i, per tant el desistiment aprovat el passat mes de maig fa "imprescindible" que el nou PDPAER inclogui "les mesures necessàries i més urgents modificacions del PGO vigent a realitzar abans de tenir un nou POUM en vigor".

Veïns per Rubí considera que les actuacions puntuals que s'han realitzat en els darrers anys - vinculades majoritàriament als Plans d'Inversió Financerament Sostenibles (PIFS) - són "absolutament insuficients", i que és necessari un manteniment periòdic i ben planificat per tal de fer-los atractius per a les empreses. La formació també demana l'elaboració d'un pla de mobilitat i accessibilitat específic per als polígons.