El CEF Can Mir i l'AV Les Torres, guanyadores de l'euro solidari de La Nocturna

Les entitats organitzadores de la caminada confirmen que treballen per poder fer-la aquest any 2020 si la situació sanitària a primers d'octubre ho permet

Les entitats guanyadores de l'euro solidari de La Nocturna
Les entitats guanyadores de l'euro solidari de La Nocturna | Marta Casas
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:14h
El Club Escola de Futbol Can Mir i l'Associació de Veïns de Les Torres han estat les entitats escollides pel jurat del concurs de La Nocturna per rebre l'aportació de l'euro solidari de les edicions 2018 i 2019, de 1.200 euros cadascuna, pel projecte d'integració social de joves no acompanyats i refugiats mitjançant el futbol i per Tots fem barri, d'acollida de persones nouvingudes.

En total s'han presentat set projectes, que el jurat ha valorat durant uns mesos i després de reunir-se quatre vegades, ha escollit aquests dos per la seva vessant d'integració social.

La presidenta de l'Associació de Veïns Les Torres - Rubí 2000 , Montse Serra, ha explicat que estan "molt contents" d'haver rebut aquest premi, que consideren un reconeixement a la tasca que realitzen al barri amb l'espai d'acollida que han creat per a les persones nouvingudes, on fan una tasca d'acompanyament, practiquen català i castellà, tenen un espai de berenar i conversa...

Per la seva banda, el president del CEF Can Mir, Jordi Peiró, també ha agraït el reconeixement a la tasca de l'entitat esportiva, de la qual ha destacat que la importància no és guanyar lligues ni partits, sinó fomentar la inclusió i integració social, amb dues línies diferents: tenen un equip de nois amb diversitat funcional i ara un altre de noves refugiats i menors no acompanyats de la Casa de Can Sant Joan. Peiró també ha recordat el projecte que estan desenvolupant al Senegal.

Rubí d'Arrel i el CER no suspenen La Nocturna 2020

A banda de lliurar l'euro solidari als projectes, les entitats organitzadores de La Nocturna han aprofitat per confirmar que, si la situació sanitària ho permet, l'activitat es farà aquest any.

Falet Bosch, president de Rubí d'Arrel, ha explicat que normalment comencen a preparar tot allò relacionat amb la caminada cap al mes de març, però que tot i que aquest any no ha estat possible, aquest mes de juny s'han reunit i han decidit tirar endavant "com si l'anéssim a fer". Al setembre, però, es prendrà la decisió definitiva.

Per la seva banda, Jordi Puig, president del Centre Excursionista de Rubí, ha destacat que, si finalment es pot fer la Nocturna, caldrà fer canvis seguint els protocols que s'indiquin en el moment - seria el primer dissabte d'octubre - i, per tant, potser triar un recorregut amb més pista i menys corriols, o amb espais de sortida i arribada molt més amplis i que permetin espaiar més la gent que hi vulgui participar.