ERC reclama el pagament dels ERTO

Els republicans presentaran un text al ple per exigir al govern espanyol celeritat en el pagament i que s'atengui al telèfon del SEPE

La planta de Seat a Martorell
La planta de Seat a Martorell | Europa Press
Redacció
18 de juny del 2020
ERC presentarà al ple del mes de juny una moció en què demanarà el suport a tots els grups per exigir al govern espanyol que informi sobre la situació del pagament dels milers d'Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO), i que aquest pagament es faci ràpid.

El grup municipal critica, a més, que moltes persones intentin posar-se en contacte amb el SEPE però no ho han aconseguit.

A Rubí s'han presentat, més de 800 expedients, afectant més de 7.000 treballadors de la ciutat, que suposen un 35% de la població treballadora. El principal problema, diu ERC, és que encara hi ha moltes famílies que no han cobrat aquesta prestació, i que, per tant, "no reben cap mena d'ingrés i que pateixen, doncs, una situació desesperant".

Els republicans, a més, recorden que la situació és "tan greu" que el Departament de Treball, Benestar i Família va esgotar en poques hores una partida extraordinària de 20 milions d'euros destinada a totes aquelles persones que no havien cobrat l'ERTO, rebent fins a 100.000 sol·licituds.