Detinguts dos lladres de cable de coure a l'AP-7 a Castellbisbal

Els furts van deixar sense subministrament els dispositius des d'on es regula la velocitat màxima permesa, i les càmeres del Servei Català de Trànsit

Cable de coure
Cable de coure
Redacció
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:19h
Els Mossos han detingut dos homes com a presumptes autors de quatre delictes de furts de cable de coure en diferents trams de l'AP-7 i la B-23 a Castellbisbal. També se'ls acusa de dos delictes de danys i tres contra la seguretat del trànsit.

Els furts van provocar que els equipaments des d'on es regula la velocitat màxima permesa quedessin sense subministrament elèctric, és a dir que s'interrompés el funcionament dels panells lluminosos de velocitat variable. En algunes ocasions, també es va afectar les càmeres del Servei Català de Trànsit connectades amb el centre de control que s'utilitzen a temps real, cosa que augmentava el risc d'accidents, segons els Mossos d'Esquadra.

La investigació es va iniciar al febrer, quan es va detectar la sostracció de cable de coure en el pòrtic situat a l'autopista B-23/AP-7 a Castellbisbal. Aquest cable alimentava controladors de dispositius de camp i servia de pont de comunicacions entre aquests i el centre de control. Aquests robatoris han suposat reparacions valorades en més de 27.000 euros.

El darrer fet investigat va ser el 8 de maig, quan els dos detinguts van sostreure cable de coure, de 200 metres de llargada, a l'AP-7 a Montmeló (Vallès Oriental), que va deixar sense corrent elèctric l'enllumenat nocturn d'un tram de l'autopista d'un quilòmetre aproximadament. Els agents dels Mossos d'Esquadra van localitzar al lloc el cable tallat i preparat per endur-se'l.

Finalment, divendres passat els investigadors van detenir els autors dels fets, que tenien nombrosos antecedents per fets similars i dels quals no es descarta que tinguin relació amb altres robatoris de coure comesos en aquestes vies. Després de passar a disposició judicial, els dos detinguts van quedar en llibertat.