L'Ajuntament encarrega pantalles facials per a persones que no poden dur mascareta

Estan pensades especialment per a infants amb diversitat funcional i intèrprets de llengua de signes, i han estat elaborades per l'edRa i Rubí Forma

Algunes de les pantalles dissenyades per edRa
Algunes de les pantalles dissenyades per edRa | Localpres
Redacció
19 de juny del 2020
El Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Rubí, l’Escola d’Art i Disseny edRa i Rubí Forma han col·laborat en el disseny i producció de pantalles facials destinades a infants amb diversitat funcional, intèrprets de signes i persones amb problemes respiratoris, que es podran sol·licitar a partir del proper 22 de juny a l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional.

Aquestes pantalles facials, tot i que no supleixen les mascaretes perquè no ofereixen el mateix grau de protecció, han estat pensades per a aquells col·lectius que no les poden utilitzar o que fer-ho els suposa inconvenients importants en el seu dia a dia; per exemple, els infants amb diversitat funcional, ja que entitats i serveis de l'àmbit han constatat que alguns d'ells mostren resistència a posar-se la mascareta i això genera angoixa a les seves famílies.

Pel que fa als intèrprets de llenguatge de signes, la pantalla facilita la comunicació amb les persones sordes, que poden llegir-los els llavis sense problemes. Aquesta protecció també es destinarà a aquelles persones que puguin acreditar, mitjançant un informe mèdic, algun tipus de problema respiratori que els impedeixi portar-la.

Pensant especialment en els infants, l’Ajuntament va encarregar a edRa la realització d’alguns dissenys que els poguessin resultar atractius, i és per això que l'artista Pep Borràs, professor de l'escola, va treballar en algunes il·lustracions amb aquarel·la que inclouen la figura del Bòdum. Altres pantalles s'han decorat amb dibuixos fets per la professora Gemma Miralles.

Les pantalles adreçades al públic adult i que no disposen de decoració s’han fabricat a les instal·lacions de Rubí Forma.

De moment, s’han produït un centenar de pantalles facials, 80 d’elles amb motius decoratius. Per sol·licitar-les, cal trucar a partir de dilluns a l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional al 637 831 056 de 9 a 14 h.