Obert el termini per sol·licitar ajuts al pagament de l'IBI

El tràmit es podrà fer per la via telemàtica o presencialment, amb cita prèvia, fins el 31 de juliol

Dilluns s'obre la convocatòria d'ajuts al pagament de l'IBI
Dilluns s'obre la convocatòria d'ajuts al pagament de l'IBI | Marta Casas
Redacció
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:25h
Avui s'ha obert el termini per sol·licitar ajuts per al pagament de l'IBI, adreçada a persones amb escassa capacitat econòmica. El tràmit es podrà fer fins el 31 de juliol de manera telemàtica o bé a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), demanant cita prèvia.

Per optar a aquest ajut cal estar empadronat amb un mínim d'un any d'antiguitat a l'habitatge pel qual es demana l'ajut, que ha de ser la residència habitual. A més, no es pot disposar d'altres propietats llevat d'una plaça d'aparcament sempre que, en aquest cas, el valor cadastral no superi els 12.000 euros o els 15.000 si també inclou traster. En el cas dels immobles rústecs, el valor cadastral no pot superar els 5.000 euros. No computarà com a propietat, la titularitat d’alguna altra finca que hagi estat adquirida per herència i  els residents siguin familiars de primer grau

Els ingressos del sol·licitant i la seva unitat familiar s'han de situar entre els 12.748,37 euros en el cas de famílies d'un únic membre, i els 22.309,64 euros en el cas de les famílies de set membres o més.

Altres requisits per accedir als ajuts són estar al corrent dels pagaments a l’Agència Tributària i a la Seguretat Social.