Endesa substitueix una torre metàl·lica i 1.700 metres de cablejat de la seu de RTVE

Els treballs, a més de millorar el servei a la corporació, també ho faran a Sant Quirze, Sant Cugat i Terrassa

La torre metàl·lica retirada de la seu de RTVE
La torre metàl·lica retirada de la seu de RTVE | RTVE
Redacció
18 de febrer del 2019
Endesa ha eliminat una torre de 18 metres d'altura i 1.700 metres de dues línies aèries de mitja tensió per una línia subterrània, de 260 metres longitud, que està situada a les instal·lacions de la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE), a Sant Cugat.

Es tracten d'uns treballs pels quals la companyia i RTVE han invertit 97.000 euros, 60.000 d'Endesa i 37.000 RTVE. A més de la millora del subministrament elèctric que alimenta les instal·lacions, també ho farà als clients dels municipis de Terrassa, Sant Quirze i el mateix Sant Cugat.

Les característiques de la nova línia elèctrica d'última generació permeten que la instal·lació sigui més resistent i fiable, a la vegada que es redueix l'impacte visual. D'altra banda, s'ha dut a terme la reforma integral d'un centre de transformació, ubicat a l'interior del recinte de la corporació, que proporciona subministrament en mitja tensió amb quilowatts contractats per millorar l'alimentació de la seu de l'ens públic.

La tecnologia adaptada és més segura per als operaris i més robustes per suportar ambients humits i de forta pol·lució. Tampoc requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior.