EDUCACIÓ

El projecte «Pesa i pensa» forma part del Pla de prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya 2019-2020

Campos Estela ha impulsat aquest projecte amb l'objectiu de sensibilitzar els infants sobre la quantitat de menjar que es desaprofita als menjadors escolars

per RubiTV.cat , 18 de febrer de 2019 a les 16:30 |
Infants de la Torre de la Llebre treballant en el projecte | Campos Estela
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat divendres 15 de febrer, el director de l'Agència de Residus de Catalunya Josep Maria Tost va presentar el Pla d'acció de malbaratament alimentari a Catalunya 2019-2020 per reduir aquest malbaratament en totes les seves fases, des del sector primari a les persones consumidores, passant per la indústria agroalimentària, el transport, la distribució i la comercialització, la manipulació i la restauració. Un total de 133 projectes han estat els escollits per formar part d'aquest pla, entre els quals hi ha Pesa i pensa, un projecte educatiu impulsat per l'empresa rubinenca Campos Estela. 

L'acció Pesa i pensa es va posar en marxa l'any 2014 amb l'objectiu de reduir la generació de residus orgànics als menjadors escolars i sensibilitzar sobre l'empremta ecològica que comporta el malbaratament d'aliments. El projecte s'ha estès fins a 31 centres educatius de primària, entre els quals més de 4.000 infants prenen consciència del valor dels aliments.


Gràcies a aquesta iniciativa, i cinc anys després d'implantar-la, s'ha aconseguit una reducció del 70% en el malbaratament d'aliments als menjadors escolars que desenvolupen aquest projecte entre els infants. També ha contribuït a reduir a la meitat la generació de residus i entre el 50% i el 60% en el malbaratament d'aigua, segons les dades registrades durant el darrer curs escolar 2017-2018.

 

Participació