El projecte «Pesa i pensa» forma part del Pla de prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya 2019-2020

Campos Estela ha impulsat aquest projecte amb l'objectiu de sensibilitzar els infants sobre la quantitat de menjar que es desaprofita als menjadors escolars

Infants de la Torre de la Llebre treballant en el projecte
Infants de la Torre de la Llebre treballant en el projecte | Campos Estela
Redacció
18 de febrer del 2019
El passat divendres 15 de febrer, el director de l'Agència de Residus de Catalunya Josep Maria Tost va presentar el Pla d'acció de malbaratament alimentari a Catalunya 2019-2020 per reduir aquest malbaratament en totes les seves fases, des del sector primari a les persones consumidores, passant per la indústria agroalimentària, el transport, la distribució i la comercialització, la manipulació i la restauració. Un total de 133 projectes han estat els escollits per formar part d'aquest pla, entre els quals hi ha Pesa i pensa, un projecte educatiu impulsat per l'empresa rubinenca Campos Estela. 

L'acció Pesa i pensa es va posar en marxa l'any 2014 amb l'objectiu de reduir la generació de residus orgànics als menjadors escolars i sensibilitzar sobre l'empremta ecològica que comporta el malbaratament d'aliments. El projecte s'ha estès fins a 31 centres educatius de primària, entre els quals més de 4.000 infants prenen consciència del valor dels aliments.

Gràcies a aquesta iniciativa, i cinc anys després d'implantar-la, s'ha aconseguit una reducció del 70% en el malbaratament d'aliments als menjadors escolars que desenvolupen aquest projecte entre els infants. També ha contribuït a reduir a la meitat la generació de residus i entre el 50% i el 60% en el malbaratament d'aigua, segons les dades registrades durant el darrer curs escolar 2017-2018.