L'Ajuntament posa en marxa el procés per tenir un Pla d'Igualtat per la primavera de 2021

El document es treballarà des d'una metodologia participativa amb les diverses àrees municipals i la ciutadania

CCOO va denunciar el passat mes de març que el Pla d'Igualtat portava dos anys caducat
CCOO va denunciar el passat mes de març que el Pla d'Igualtat portava dos anys caducat | Marta Casas
Redacció
22 de juny del 2020
L'Ajuntament de Rubí comença a treballar per tenir un Pla d'Igualtat municipal. La setmana passada es va reunir per primera vegada la comissió de treball que l'ha d'elaborar, i que està composada per representants de les àrees d’Alcaldia, Comunicació, Educació, Participació ciutadana, Civisme, Drets socials, Gent gran activa, Esports, Cultura, Joventut, Policia local, Acció comunitària, Infància, Servei acollida, Relacions ciutadanes, Ocupació i Urbanisme.

El document es treballarà des d'una metodologia participativa amb les diverses àrees municipals i la ciutadania, tal com es va explicar en aquesta primera reunió.

Aquest Pla, que els sindicats van denunciar que feia dos anys que estava caducat, ha de servir per ordenar totes les accions que es realitzen al municipi en matèria d'igualtat de gènere, i desenvoluparà les fórmules necessàries per incorporar la mirada de la transversalitat de gènere a totes les polítiques públiques de l'Ajuntament. A més, articularà les accions que es realitzen a la ciutat per promoure la igualtat.

Aquest document també té l'objectiu de potenciar projectes de coeducació als centres educatius, espais de participació per a les dones i altres accions enfocades a la detecció, atenció i recuperació de casos de violència masclista.

La regidora de polítiques d'igualtat, Yolanda Ferrer, ha explicat que "el Pla d’Igualtat Municipal serà un instrument de dret i de promoció de la igualtat que ens ajudarà sobretot a fer polítiques feministes des de totes les àrees del consistori. Serem ambicioses i realistes per obtenir un full de ruta feminista que atengui les necessitats de la ciutat".

El document podria estar enllestit d'aquí a vuit mesos, és a dir, de cara a la primavera de l'any 2021.