Es reprenen les assemblees del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí

Les impulsores de Rubí Sanitat volen formar un moviment més ampli en defensa dels drets socials

El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí torna al carrer
El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí torna al carrer | Marta Casas
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:36h
Després de tres mesos d'aturada a causa del confinament per la Covid-19, el Moviment per Unes Pensions Dignes de Rubí s'ha tornat a reunir aquest matí a la plaça de l'Ajuntament, reprenent així les assemblees habituals dels dimarts. Més d'una cinquantena de persones ha assistit a aquesta primera reunió, entre les quals un grup de persones que han format part o impulsat la plataforma Rubí Sanitat.

Aquesta plataforma, però, segons han explicat, es troba en un moment d'impass i ara aposta per crear un moviment més ampli, en defensa dels dret socials, entre els quals la sanitat "100% pública i sense ingerències privades".

"Ho hem decidit així perquè hem vist que érem molt poca gent, hi ha hagut molt poc compromís ciutadà, i hem pensat que, amb la situació actual de la sanitat, creiem que hem de fer un salt per formar una plataforma més àmplia, amb implicació d'altres entitats de la ciutat, i que reivindiqui el tema de la sanitat pública i, especialment, les residències". Les reunions de la Plataforma continuaran durant l'estiu, però la intenció és formar un grup que tingui més força.

La plataforma està en contacte amb el Moviment per unes Pensions Dignes, però consideren que és una qüestió que afecta tota la ciutadania, no només les persones grans, i per això creuen que pot ser més efectiu unir esforços amb altres moviments en defensa del sector públic, perquè hi haurà "molt més compromís per part de les entitats i la població".

Ara per ara, Rubí Sanitat convocarà cada dijous a les 12h una concentració de suport al personal sanitari davant dels CAP Anton de Borja i Sant Genís.

El Moviment per unes Pensions Dignes s'integra al Pla de Xoc Social

Pel que fa a l'assemblea del Moviment per unes Pensions Dignes, una persona representant del Pla de Xoc Social ha assistit a la trobada per presentar aquest projecte, que s'està gestant des de fa unes setmanes a Rubí, i el Moviment ha votat majoritàriament a favor d'integrar-s'hi i començar a assistir a les reunions, que se celebren els dilluns.

A l'assemblea també hi ha assistit un portaveu de la Plataforma Rubí Sense Abocadors, que ha recordat que es continuen presentant al·legacions a l'autorització ambiental de Can Balasc.