coronavirus

Així serà la revetlla de Sant Joan a Rubí

Sense raval de foc, sense foguera i sense públic a la recepció de la flama del Canigó

per RubiTV.cat , 23 de juny de 2020 a les 16:30 |
La celebració de Sant Joan d'enguany no tindrà raval de foc | Marta Casas
Rubí celebrarà una revetlla de Sant Joan adaptada a la situació d'emergència sanitària, és a dir, sense públic. L'Ajuntament ha dissenyat una programació que manté una part dels actes tradicionals, excepte el raval de foc i la foguera, i que inclourà una nova actuació del cicle envelaRts.

Aixi, a les 22.40h de la vigília de Sant Joan, les autoritats municipals rebran la Flama del Canigó a l'Ajuntament, on també es farà la lectura del manifest de reivindicació de la cultura popular catalana a càrrec dels Diables de Rubí. Aquest acte no es podrà presenciar en directe, però sí que es podrà reviure en format audiovisual a través del canal de Youtube de l'Ajuntament.


Per evitar que hi hagi concentracions de persones, es tallaran els accessos entre les 22.30h i les 23h als carrers Vapor amb Doctor Robert, Justícia amb Doctor Robert, carretera de Terrassa amb Narcís Menard i Rafael Casanovas amb Narcís Menard. També amb l’objectiu de prevenir aglomeracions, enguany s’ha decidit prescindir del raval de foc i la posterior foguera a l’Escardívol.

El colofó de l'activitat la posarà el concert del duo de Rubí Empty Cage, integrat per Sergi Estella i Gerard Tort, que actuaran al pati del Castell a partir de les 23h per presentar el disc Moneda de tres cares, publicat l'any passat. Com tots els del cicle envelaRts, es podrà seguir a través del canal d'Instagram @rubi_ciutat en directe, i després al canal de Youtube municipal.


A banda de les mesures de seguretat amb relació a la Covid-19 i les ja habituals per la revetlla de Sant Joan, l'Ajuntament de Rubí recorda que s'ha de fer un ús responsable de la pirotècnia i demana evitar productes de gran impacte sonor, ja que poden causar serioses molèsties o fins i tot problemes greus a col·lectius com les persones amb transtorn de l'espectre autista (TEA), Alzheimer o determinades malalties mentals, així com als nadons i als animals.

 

Participació