Rubí ja compta amb més de 3.350 animals censats

Al llarg de 2017 i 2018, l'Ajuntament ha desenvolupat una campanya per a la tinença responsable d'animals

Ana María Martínez explica els resultats de la campanya de tinença d'animals
Ana María Martínez explica els resultats de la campanya de tinença d'animals | Lali Álvarez (Ajuntament de Rubí)
Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:14h

El cens d'animals de Rubí ha arribat a la xifra de 3.350 l'any 2018, una xifra que suposa un augment molt considerable respecte l'any 2016, en què constaven 1.744 animals censats. Principalment es tracta de gossos, però també hi consten gats i fures.

Aquest increment coincideix amb la campanya de foment de la tinença responsable d'animals que es va posar en marxa l'any 2017, i que era una de les accions que proposava una moció d'ERC i l'AUP, aprovada en el Ple d'octubre de 2016, que també instava el govern municipal a crear un banc d'ADN d'animals domèstics a la nostra ciutat.

Respecte el banc d'ADN, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha explicat que “estem lluny de l’objectiu de posar en marxa el banc d’ADN, encara necessitem més animals inscrits. Per això és important que la gent conegui tot el que té al seu abast per tenir cura dels seus animals de manera respectuosa”.

Dins de les accions de la campanya de tinença responsable d'animals, entre finals de 2017 i principis de 2018 es van celebrar tallers gratuïts d'etologia, adreçats a la ciutadania que té gossos, en els quals van aprendre a tenir-ne cura i educar-los de manera correcta. En aquests tallers es van repartir més d'un miler de kits d'higiene gratuïts i prop de 2.300 tríptics informatius.

La segona fase es va iniciar el setembre de 2018, amb l'obsequi d'un taller d'etologia canina a aquelles persones que inscrivien el seu animal al cens.

També s’ha editat, en col·laboració amb l’empresa Etholink, una guia per aprendre a tenir cura dels gossos. Aquest material es lliura als assistents a la formació i també s’ha posat a disposició de la ciutadania en format digital: es pot descarregar a www.rubi.cat/animals.

Segons l’ordenança, els animals de companyia s’han d’inscriure al Registre en el termini màxim de tres mesos des del naixement de l'animal o bé de trenta dies naturals des de la data d’adquisició o del canvi de residència.

El tràmit es pot fer a qualsevol de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la ciutat.