Els Diables de Rubí porten la Flama del Canigó en una nit de Sant Joan sense foguera ni actes amb públic

L'acte, amb la sola presència de les autoritats municipals i de la colla de Diables, ha servit d'homenatge a la societat civil mobilitzada per fer front al coronavirus

Els Diables de Rubí fan un raval de foc després de lliurar la Flama del Canigó
Els Diables de Rubí fan un raval de foc després de lliurar la Flama del Canigó | Marta Casas
24 de juny del 2020
Actualitzat el 25 de juny a la 13:24h

Rubí ha rebut aquest dimecres, la nit de Sant Joan, la Flama del Canigó a l'Ajuntament. Els encarregats de portar-la, així com de llegir el manifest de reivindicació de la cultura catalana, han estat els Diables de Rubí, acompanyats de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez; el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i la segona tinenta d'alcaldia, Ànnia Garcia.

Abans de llegir el manifest, els presents han fet un minut de silenci per totes les víctimes de la Covid-19, i després han cantat els Segadors. Per cloure l'acte, els Diables han fet un petit raval de foc, que en condicions normals s'hauria d'haver fet a la plaça de l'Escardívol i envoltats de persones, abans d'encendre la gran foguera de Sant Joan.

La celebració de la revetlla de Sant Joan ha comptat, això sí, amb un concert del cicle envelaRts a càrrec de Sergi Estella i Gerard Tort, que s'ha pogut seguir per les xarxes socials municipals.

La nit de Sant Joan, que ha estat molt tranquil·la en general, no es va registrar cap incidència greu més enllà de petits incendis que han afectat vegetació forestal, algun foc en papereres i contenidors, un element pirotècnic que va entrar en un domicili i algunes queixes per soroll de festes en habitatges o establiments de restauració.Pel que fa a les assistències sanitàries registrades pel servei d’urgències del CAP Mútua, consten dues per cremades, una per un tall, dues per l’impacte de petards als ulls i una per un cop al cap.