L'AUP proposa ampliar l'«estiu enriquit» per a infants i joves

Una de les propostes destacades és la realització d'un cicle d'activitats a places i patis de la ciutat, per on els grups d'infants puguin anar rotant

L'AUP proposa ampliar l'oferta de l'estiu per a infants i joves
L'AUP proposa ampliar l'oferta de l'estiu per a infants i joves | Marta Casas
Redacció
25 de juny del 2020
L'Alternativa d'Unitat Popular presentarà al ple d'aquest mes de juny una moció amb relació a l'estiu enriquit dels infants i joves, que han passat molts mesos sense poder assistir a classe, cosa que ha suposat "un xoc per a la vida quotidiana" i per a les seves "oportunitats d'aprenentatge, de relació, de maduració i de lleure".

Una de les propostes que destaquen del text és la realització d'un cicle d'activitats al carrer, coordinat per l'Ajuntament i amb la participació d'entitats de Rubí, i que consistiria en programar tallers i altres esdeveniments a diverses places, centres cívics o patis escolars de la ciutat, sempre mantenint les mesures de seguretat. Aquestes activitats es farien de tal manera que els diversos grups d'infants, amb els seus monitors, puguin anar rotant per totes elles.

Altres propostes que inclou la moció - que podria canviar en funció de la negociació que manté l'Alternativa amb el regidor d'Educació, Víctor García - són la flexibilització dels terminis de preinscripció als casals d'estiu, la inscripció d'infants que més ho necessiten, o l'ampliació de places dels casals artístics o complementar l'oferta existent amb activitats organitzades per les entitats de lleure i esportives.

El més important, però, per l'AUP, és que es garanteixi que la població en risc de vulnerabilitat inscrita als casals tingui la plaça assegurada. La formació també creu que s'hauria d'incrementar l'oferta dels mesos de juliol i agost, i fins a l'inici del curs escolar, a través de la promoció d'activitats de les entitats de lleure, culturals, associatives, esportives... donant suport en la seva organització des de l'Ajuntament.

Un apartat al web municipal dirigit al col·lectiu LGTBI

L'AUP presentarà un altre text al ple, amb motiu de la proximitat del Dia Internacional per l'alliberament LGTBI+ (28 de juny), per tal de demanar que es creï un apartat a la web municipal on es recullin totes les informacions relacionades amb el col·lectiu LGTBI, a més de crear un telèfon i un correu electrònic per atendre demandes i peticions.

"Tot repassant les mocions que s'han fet en els darrers anys i les accions que ha emprès l'Ajuntament, detectem una invisibilitat pràcticament total dels recursos, serveis i informacions destinades a la població LGTBI+ i a la sensibilització contra la discriminació per raons d'orientació i identitat sexual", explica l'AUP.