Principi d'acord per un pla de sortida de la plantilla de Continental

S'haurà ratificar amb les assemblees dels treballadors l'1 de juliol

Una de les pancartes a les portes de la planta de Continental
Una de les pancartes a les portes de la planta de Continental | Carla Serra
Redacció
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:18h
Els treballadors i la direcció de Continental han arribat a un principi d'acord per executar el pla de sortida de la plantilla de la planta de Rubí. Així ho ha anunciat CCOO, després de la darrera reunió de la mesa de negociació, celebrada aquest dijous, i amb la mediació del Govern. 

Aquesta entesa inicial preveu un pla de jubilacions per a les persones que, a partir de 55 anys en el moment de la sortida i mitjançant un conveni especial amb la Seguretat Social, se'ls complementarà la prestació fins arribar entre el 80% i el 100 del salari, en funció de l'edat.

Quant a la resta de treballadors s'han consensuat unes indemnitzacions de 62 dies per any treballat amb un màxim de 44 mensualitats, també 500 euros per any treballat més un lineal de 1.000 euros per a tota la plantilla. Unes mesures que hauran de ratificar els treballadors en les assemblees de l'1 de juliol. 

El sindicat, malgrat celebrar aquest preacord, ha recordat que la companyia s'ha de "bolcar plenament" amb la reindustrialització de la fàbrica vallesana, ja que el procés, tal com ha subratllat, continua aturat. Precisament, fa uns dies ja va denunciar el "lent avenç" que estaven tenint les negociacions i que és "prioritari" per tal de mantenir "la màxima ocupació possible". En aquest sentit, des de la multinacional, s'ha garantit que "es continua duent a terme un diàleg i negociació amb possibles compradors", però encara no pot anunciar resultats.

Aquestes converses es van iniciar el passat 2 de juny, després de l'afectació del coronavirus, i que en un estat inicial es pretenia avançar en dues línies: el pla de reindustrialització per a la planta de Rubí i la negociació de les condicions de sortida de les persones que quedin fora d'aquest pla.