Així serà la celebració de Sant Pere en petit format

La celebració serà els dies 28 i 29 de juny, i combinarà activitats presencials i també telemàtiques

Rubí celebrarà Sant Pere en petit format
Rubí celebrarà Sant Pere en petit format | Localpres
Redacció
27 de juny del 2020
Rubí celebrarà Sant Pere els dies 28 i 29 de juny, una data en què habitualment se celebraria la Festa Major, que la Covid-19 ha obligat a reformular de cara al mes de setembre.

Així, el dia 28 de juny hi haurà un preàmbul de la celebració, on es presentaran les persones que s'encarregaran de fer el pregó de la Festa Major al setembre: les directores de les sis residències de gent gran de la ciutat. La presentació consistirà en una entrevista a Ràdio Rubí, que tindrà lloc a la Sala de Plens, a través de la qual "volem conèixer aquestes persones que, en aquesta situació complicada, no han perdut la força, els ànims, el coratge ni les ganes de sortir-se'n", ha explicat l'alcaldessa, Ana Maria Martínez.

Aquesta entrevista es podrà seguir en streaming a través de la web municipal i de Ràdio Rubí. El concert de l'Obrador Coral, que havia de ser a les 22h, ha quedat suspès per decisió de l'entitat, tal com ha informat l'Ajuntament.

Pel que fa al 29 de juny, dia de Sant Pere, l'Ajuntament ha preparat tota una jornada d'activitats, que començarà a les 11h amb la despertada, plantada i ball de plaça dels Gegants de Rubí, a la plaça de l'Ajuntament, i el Camí de Sant Pere, un petit seguici que començarà a les 11.30h. A les 12h se celebrarà la missa de Sant Pere.

També a les 12h hi haurà dues visites guiades, per les quals serà necessari reserva prèvia: l'exposició permanent del Museu Municipal Castell (MMUC), i la del centenari del Celler. Per inscriure's, s'ha d'enviar un correu a museu@ajrubi.cat. I a la mateixa hora, a l'Ateneu es farà un vermut musical a càrrec de Xavi Castillo Trio i Gwen Perry Quartet, per al qual també caldrà reservar prèviament, a través de la web de l'Ateneu.

També caldrà inscriure's per participar a la tradicional trobada de Peres, Paus, Petres i Paules, que serà a les 13.30h a la Sala de Plens de l'Ajuntament. La inscripció es pot fer enviant un correu a museu@ajrubi.cat.

A les 20h, l'Esbart Dansaire oferirà una actuació especial en el marc del cicle envelaRts des de l'amfiteatre del Castell, que es podrà seguir des de les xarxes socials municipals.

I a les 23h, tancarà la jornada un piromusical, que serà descentralitzat al nord-est i sud-oest de la ciutat, amb l'acompanyament de Ràdio Rubí, que es podrà seguir des de les terrasses i els balcons de la ciutat.

L'Ajuntament vol donar protagonisme a les Veus de Sant Pere: participació a través de vídeos i decoració als balcons

A banda de totes aquestes propostes, l’Ajuntament vol donar un significat emotiu a aquesta celebració, i per això demana a les entitats locals que facin arribar petits vídeos on expliquin com viuen la Festa Major i quin és el seu desig per a l’esperat retrobament; una iniciativa que s'ha batejat com les Veus de Sant Pere.

A més, el Consistori també planteja que tota la ciutadania s'impliqui a la festa guarnint els seu balcons o finestres amb un element decoratiu, en aquest cas, les claus que identifiquen l’escut de la ciutat. El disseny es penjarà a la web municipal i s'emetrà un tutorial a través de Youtube per poder treballar-lo.